Drone kullanımı hayat kurtaracak

Birleşmiş Milletler tarafından geliştirilen bir drone modeli sayesinde istihbarat bilgileri çok daha hızlı bir şekilde alınabiliyor. Normal şartlarda hiç

Birleşmiş Milletler tarafından geliştirilen bir drone modeli sayesinde istihbarat bilgileri çok daha hızlı bir şekilde alınabiliyor. Normal şartlarda hiç kimsenin giremeyeceği yerlere drone modelleri giriş sağlayabiliyor.

Drone ile ilgili haberler genellikle birilerinin öldürülmesi veya devlet başkanlarına suikast düzenlenmesi şeklinde gerçekleşiyor. Birleşmiş Milletler tarafından yeni yapılan bir çalışma ile birlikte aslında drone modellerinin çok daha farklı alanlarda kullanılabileceği görüldü. Ortadoğu bölgesinde drone kullanımının hayat kurtaracağı konusunda neredeyse herkes hemfikir.

Dünyanın çeşitli çatışma bölgelerine barış gücü, polis ve Birleşmiş Milletler yetkilileri gönderiliyor. Böylece buradaki çatışmalar mümkün olduğunca engellenmeye çalışılıyor. Ancak 2016 yılında Güney sudan’ın başkenti’nde meydana gelen silahlı çatışmalarda bu mümkün olmadı.

Son gelen raporlara göre Güney Sudan başta olmak üzere meydana gelen çatışmalarda 73 sivil ölmüş, 217 kadın ya da genç kız cinsel saldırıya maruz kalmıştı. Birleşmiş Milletler tarafından geliştirilen bir drone modeli sayesinde istihbarat bilgileri çok daha hızlı bir şekilde alınabiliyor. Normal şartlarda hiç kimsenin giremeyeceği yerlere drone modelleri giriş sağlayabiliyor.

Dünyada başta devletler olmak üzere birçok kuruluş drone ürünlerini kullanmaktan çekinmiyor. Hatta kimileri bu tür modelleri suikast için kullandıklarını rahatlıkla ifade edebiliyor. Her ne kadar bu durum travmatik görünse bile aslında drone modelleri eğer iyi işler için kullanılabilirse insanlığa büyük yararlar sağlayabilir. Peki sizce drone kullanımı insanlar için ne tür faydalar getirebilir? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Kaçak telefon fiyatları yerlileri geçti!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Google Chrome tarayıcısındaki adres çubuğuna yapay zeka özelliği geldi!
Sims'e meydan okuyan yaşam simülasyon oyunu inZOI'nin erken erişim tarihi duyuruldu!
Ay'da astronotlara, "Ölüm Duvarı" çevresinde koşmaları öneriliyor
Nokia 3210, 2024 versiyonuyla geri döndü! Hem nostaljik, hem modern!
Electronic Arts, benzersiz bir indirim kampanyası başlattı!