DSG Sözcüsü: Kobani'de ABD askeri üssü için hazırlıklar son aşamada

Rusya'nın resmi haber ajansı Sputnik muhabiri Hikmet Durgun'a konuşan Demokratik Suriye Güçleri Sözcüsü Tackir Kobani, ABD'nin askeri üs için hazırlıkların son aşamada olduğunu ve yakında üssün tamamlanacağını söyledi.ABD,...

Rusya'nın resmi haber ajansı Sputnik muhabiri Hikmet Durgun'a konuşan Demokratik Suriye Güçleri Sözcüsü Tackir Kobani, ABD'nin askeri üs için hazırlıkların son aşamada olduğunu ve yakında üssün tamamlanacağını söyledi.

ABD, IŞİD ile mücadele kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki Rojava bölgesinde 2 askeri hava üssü kuruyor. İnşası halen devam eden askeri üslerin güvenliği YPG'nin öncülük ettiği Demokratik Suriye Güçleri tarafından korunacak. Askeri üsler, koalisyon güçleri tarafından da kullanabilecek ve Demokratik Suriye Güçleri'ne silah yardımları bu üslere bırakılacak. Askeri üsler yaz ayında yapılması planlanan Rakka operasyonunda aktif olarak kullanılacak.

''ÜS ÇEVRESİNDEKİ TOPRAKLAR HALKTAN SATIN ALINDI'

Askeri üs kurma çalışmalarının bir süredir devam ettiğini belirten Kobani, şunları söyledi:
"ABD IŞİD ile mücadele için Haseke'ye bağlı Rimelan kentinde ile Halep'e bağlı Kobani kentinde askeri havaalanı açıyor. Kobani'deki hava üssü kentin 45 kilometre güneyinde yer alan Ğerebışk köyü yanında kurulacak. Yapılacak üssün yerinde daha önce bir Çimento fabrikası vardı. Askeri üs 300 dönüm arazi üzerinde kurulacak. Üssün etrafı dağlık bir alan. Askeri üs için köyün çevresinde bazı topraklar köy halkından satın alındı. Askeri hava üssünün çevresinde YPG güçleri var. YPG ile müşterek bu çalışma yapılıyor. Üstte 2 pist yapılacak. Şimdi pistin çalışmaları devam ediyor. Yakın zamanda çalışmalar biter, üs kullanılabilir hale gelir."
Askeri üslere silah ve cephane taşınacağı bilgisini de veren Kobani, Kobani'nin güneyindeki askeri üssün Rakka kentine 80 kilometre uzaklıkta bulunduğunu da sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

WCK, Gazze'de Yardım Faaliyetlerini Yeniden Başlatıyor
ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
Üniversitelerde Filistin'e Destek Protestoları Dünya Çapında Yayılıyor
Rotterdam'da McDonald's Önünde İsrail Protestosu