DSÖ açıkladı: Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor

Avrupa'da ergenler arasında sosyal ağlara yönelik sorunlu davranışlar artıyor. DSÖ'nün araştırmasına göre, gençlerin %10'dan fazlası sosyal medya kullanımında zorluk yaşıyor. Eğitim, geçmiş ve sosyal statü ayırt etmeksizin çocukları dijital dünyayı yönetmeye odaklamalı.

Kuruluş, Avrupa'daki ergenler arasında sosyal ağlardaki sorunlu davranışların arttığını ve bu durumun, mevzuatın potansiyel olarak zararlı alışkanlıklarla mücadele eden diğer halk sağlığı alanlarından (örneğin, tütün yasaları) ilham alması gerektiğini vurguluyor. 

Bir diğer önemli nokta, çocukların ve gençlerin, geçmişleri, etnik kökenleri veya sosyal statüleri ne olursa olsun, dijital dünyayı değil, kendilerini yönetebilecek şekilde eğitilmelerinin sağlanmasıdır. Geçtiğimiz ay yayımlanan bir DSÖ araştırması, Avrupa'daki gençler arasında oyunlar ve sosyal ağlarla ilgili sorunlu ve "bağımlılık benzeri" davranışların artış gösterdiğini ortaya koydu.

Avrupa, Orta Asya ve Kanada'da 11 ila 15 yaşları arasındaki yaklaşık 280.000 kişiyle yapılan anket, her 10 kişiden birinin sosyal ağ kullanımını kontrol etmekte zorlandığını ve olumsuz etkiler yaşadığını gösterdi. Kızlar, erkeklere göre daha yüksek oranlar bildirmiştir (kızlar %13, erkekler %9). Özellikle gençler arasında sosyal medya kullanımı ile ruh sağlığı arasındaki bağlantı giderek daha fazla dikkat çekiyor. Bu yazın başlarında, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "gençlerin refahına ilişkin sosyal medya görüşlerine dair ilk Avrupa çapında anketi" duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.