DSÖ: A(H5N2) kaynaklı ilk insan ölümü Meksika’da doğrulandı

DSÖ: Meksika'da A(H5N2) kuş gribi kaynaklı ilk insan ölümü! 59 yaşındaki hasta, ateş, nefes darlığı ve ishal şikayetleriyle hastaneye kaldırıldı, ancak 24 Nisan'da yaşamını yitirdi. Virüs laboratuvar testleriyle doğrulandı. Enfeksiyon kaynağı belirsiz.

DSÖ'nün açıklamasına göre, Meksika'da A(H5N2) kuş gribi kaynaklı ilk insan ölümü gerçekleşti. 59 yaşındaki bir hasta, ateş, nefes darlığı ve ishal belirtileriyle hastaneye başvurdu, ancak 24 Nisan'da hayatını kaybetti. Virüs, laboratuvar testleriyle doğrulandı, ancak enfeksiyon kaynağı henüz belirsiz. Önceden Meksika'da A(H5N2) virüsü kümes hayvanlarında rapor edilmişti.

Covid-19 pandemisi hafızalarda tazeleşirken, Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) endişe verici bir virüs açıklaması geldi. DSÖ, A(H5N2) kuş gribi kaynaklı ilk insan ölümünün Meksika'da gerçekleştiğini duyurdu. DSÖ'nün verdiği bilgiye göre, 24 Nisan'da yaşamını yitiren 59 yaşındaki bir hastanın Mexico City'deki bir hastanede ateş, nefes darlığı, ishal ve mide bulantısı şikayetleriyle başvurduğu, ardından kuş gribi A(H5N2) varyantından kaynaklandığı laboratuvar testleriyle doğrulandı. Bu olay, insanlarda bu kuş gribi varyantından kaynaklanan ilk ölüm olarak kaydedildi. DSÖ'nün yaptığı açıklamada enfeksiyonun kaynağının belirsiz olduğu, ancak Meksika'daki kümes hayvanlarında A(H5N2) virüsünün rapor edildiği belirtildi. Ancak, hayatını kaybeden hastanın kümes hayvanları veya diğer hayvanlarla temasının olmadığı, ancak çeşitli sağlık sorunlarına sahip olduğu belirtildi.

Meksika hükümeti, Mart ayında Michoacan eyaletinde yaşayan bir ailenin bireylerinde A(H5N2) kuş gribine rastlandığını duyurmuş, ancak vakaların hayvan çiftlikleri ya da insan sağlığı üzerinde risk oluşturmadığı açıklanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.