DSÖ Başkanı, İsrail'in Refah'a Olası Saldırısını İnsani Felaket Olarak Nitelendirdi

Ghebreyesus, İsrail'in Refah'a olası kara saldırısını insani felaket olarak nitelendirerek, taraflara ateşkes ve kalıcı barış çağrısı yaptı. İsrail Başbakanı'nın saldırı kararına rağmen uluslararası endişeler artıyor.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, İsrail'in Refah'a olası kara saldırısını insani bir felaket olarak değerlendirerek, taraflara ateşkes ve kalıcı barış çağrısında bulundu. İsrail Başbakanı'nın saldırı kararı uluslararası endişeleri artırırken, bölgedeki insanlık dramı derinleşiyor.

Ghebreyesus, Refah'a olası kara saldırısını insani bir felaket olarak nitelendirdi ve İsrail'e bu saldırıyı gerçekleştirmemesi çağrısında bulundu. Tüm taraflara ateşkes sağlanması ve kalıcı bir barış için tavsiyelerde bulundu.

Refah kenti, İsrail saldırıları öncesinde yaklaşık 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. Ancak İsrail'in devam eden saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden edildi. Bu yerinden edilen kişilerin birçoğu "güvenli" olduğu öne sürülen Refah'a sığındı ve bu da nüfusun hızla artmasına neden oldu, Refah'ın nüfusu 1,5 milyona ulaştı.

Ancak yeterli konut olmaması nedeniyle sığınan Filistinliler çoğunlukla derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veriyorlar. İsrail ordusu da sık sık Refah kentini hava saldırılarıyla hedef alıyor ve bu durum sivillerin güvenli bir şekilde barınabileceği yerlerin azalmasına yol açıyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, uluslararası uyarılara rağmen Refah'a yapılacak kara saldırısını onayladığını ve saldırı için tarih belirlediğini açıklamıştı. İsrail devlet televizyonu KAN ise İsrail ordusunun Refah'a kara saldırısını "çok yakında" başlatacağını bildirmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.