DSÖ çocuklarla ilgili dikkat çeken koronavirüs açıklaması yaptı!

DSÖ ve UNICEF, 13 yaş ve altındaki çocukların koronavirüse yetişkinlerden daha az yakalandığını bildirdi.WHO, 5 yaşından küçük çocukların maskeyi doğru bir şekilde takıp çıkarabilme becerisine sahip olmadıklarını belirtip ebeveyn denetiminin altını çizdi.

WHO ve Unicef, pandemi döneminde çocukların maske kullanımına ilişkin karar vericilere, halka ve çocuk sağlığı profesyonellerine yol gösterme amacıyla bir belge yayımladı. WHO, çocukların virüsün yayılmasındaki rolünün henüz anlaşılmadığını belirterek, maskenin, 5-11 yaş grubundaki çocukları yetişkinlere göre önemli ölçüde daha az koruduğunu bildirdi. WHO, maskenin, çocukların yüzüne oturmasındaki yetersizlik, doğru ve istikrarlı kullanımdaki zorluk nedeniyle koruyuculuğunun azaldığını iletti. WHO, 13 yaş ve üzerindeki çocukların, virüsü bulaştırmada, küçük yaşlardaki çocuklara göre daha aktif rol oynadıklarına dikkat çekti.

“ÇOCUKLAR MASKE YERİNE SİPERLİK TAKABİLİR”

Dünya Sağlık Örgütü, “Toplu ortamlarda kimi çocuklar korku, sağlık sorunu gibi nedenlerle maske kullanamayabilir ve böyle durumlarda yüz siperlikleri maskeye alternatif olarak kullanılabilir” ifadelerini kullandı. WHO, 5 yaşından küçük çocukların maske kullanımının yetişkin denetiminde olması gerektiğini belirterek, 6-11 yaş arasındaki çocukların bulaşma riskinin yüksek olduğu ortamlarda, yaşlı akrabaların bulunduğu evlerde, okul, spor müsabakası gibi yerlerde maske takabileceğini ifade etti.

“ÇOCUKLAR, VİRÜSE YETİŞKİNLERDEN DAHA AZ YAKALANIYOR”

WHO, çocukların virüsün yayılmasındaki rolünün henüz anlaşılmadığını belirterek, WHO üyesi devletler tarafından WHO’ya iletilen vaka raporlarından derlenen laboratuvar teyitli vakalar veri tabanına ve diğer araştırmalara göre COVID-19 vakalarının %1-7’si çocuklar arasında görüldüğünü ve çocuklar arasındaki ölüm vakaları diğer yaş gruplarına göre daha az olduğunu iletti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Çocuklarda grip ve alerjiyi birbirine karıştırmayın
Organ Nakli Kişilik Değişikliklerine Yol Açabilir
Sağlıklı ve Lezzetli Bir Birliktelik: Kemik Sulu Yeşil Mercimek Çorbası!
Siz De Sürekli "Her Yerim Ağrıyor, Kolum Kalkmıyor" Diyenlerden Misiniz? Çareniz Bu Haberde!
Yaz aylarında cildinizi korumayı unutmayın