DSÖ: COVID-19 Salgını ortalama yaşam süresinde 10 yıllık ilerlemeyi tersine çevirdi

DSÖ'nün açıklamasına göre, COVID-19 salgını dünya genelindeki ortalama yaşam süresinde 1,8 yıllık düşüşe neden oldu. DSÖ Genel Direktörü, salgının 10 yıllık bir ilerlemeyi tersine çevirdiğini belirtti. Amerika ve Güneydoğu Asya, salgından en çok etkilenen bölgeler olarak raporlandı.

Dünya Sağlık Örgütü, COVID-19 salgınının dünya genelinde yaşam süresini etkilediğini açıkladı. Salgın, ortalama yaşam süresinde 1,8 yıllık bir düşüşe yol açtı ve 10 yıllık bir ilerlemeyi tersine çevirdi. Amerika ve Güneydoğu Asya, salgından en çok etkilenen bölgeler olarak öne çıktı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) web sitesinde yapılan bir açıklamada, dünya genelindeki ortalama yaşam süresindeki iyileşmenin ve ilerlemenin, COVID-19 salgını sırasında tersine döndüğü belirtildi. Açıklamaya göre, 2019-2021 yılları arasında COVID-19 salgını nedeniyle beklenen yaşam süresinin 1,8 yıl azalarak ortalama 71,4 yıla düştüğü bildirildi.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "COVID-19 salgını sadece 2 yıl içinde beklenen yaşam süresinde 10 yıllık bir kazanımı tersine çevirdi" ifadesini kullandı. Ghebreyesus ayrıca, gelecek nesilleri korumak için ülkelerin küresel bir salgın anlaşması üzerinde uzlaşmaları gerektiğini vurguladı.

DSÖ'nün "Dünya Sağlık İstatistikleri 2024" raporuna göre, Amerika kıtası ve Güneydoğu Asya ülkeleri COVID-19 salgınından en çok etkilenen yerler olarak belirlendi. Raporda, COVID-19'un 2020 ve 2021 yıllarında Amerika kıtasında en sık rastlanan ölüm nedeni olduğu vurgulandı. Ayrıca raporda, Batı Pasifik ülkelerinin COVID-19 salgınının ilk iki yılında virüsten en az düzeyde etkilendiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.