DSÖ, Gazze'deki Sağlık Krizine Müdahale Ediyor: Al-Ahli Hastanesine Yardım Ulaştı

DSÖ, Gazze'deki Al-Ahli Hastanesi'ne tıbbi malzeme teslim etti. 15 bin litre yakıt, 14 hastane yatağı ve ilaçlar da içerisinde. Hastane, eksikliklerle mücadele ediyor, hayati ameliyatlar akşamları yapılamıyor.

DSÖ, Gazze'deki sağlık krizine müdahale ediyor. Al-Ahli Hastanesi'ne yapılan yardım, tıbbi malzeme eksikliğine bir çözüm getiriyor. Ancak, hastanenin kapasitesinin üzerinde hizmet vermesi ve uzman personel eksikliği önemli zorluklar yaratıyor. Yolların zarar görmesi ve güvenli erişim eksikliği de yardımın kuzeye ulaşmasını engelliyor.

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar, her geçen gün daha fazla kayba neden olurken, hastanelerdeki eksiklikler nedeniyle sınırlı bir şekilde bakım sağlanabiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada DSÖ'nün Gazze'deki Al-Ahli Hastanesi'ne tıbbi malzeme teslim ettiğini ve bu teslimatın şeridin kuzey kesimine ilk kez tıbbi malzeme ulaştırdığını söyledi.

Ghebreyesus, "DSÖ, devam eden yoğun çatışmaların ortasında Gazze şehrindeki Al-Ahli Hastanesi’ne ulaşmayı başardı. Bu, 13 Mayıs’tan bu yana Gazze Şeridi’nin kuzeyine yapılan ilk görev" dedi.

Ayrıca, teslim edilen yardımlar arasında 15 bin litre yakıt, 14 hastane yatağı ve 1.500 kişinin ihtiyacını karşılayacak ilaç ve travma malzemeleri olduğunu belirtti.

Ghebreyesus, Al-Ahli Hastanesi'nin, yetersiz temel cerrahi malzemelerle normal kapasitesinin iki katı kadar insana hizmet vermeye çalıştığını ve uzman personel eksikliği sebebiyle akşamları hayati ameliyatların yapılamadığını ifade etti.

DSÖ Genel Direktörü, kontrol noktasındaki gecikmeler sebebiyle yakındaki bir hastaneye ulaşılamadığını, yolların tahrip olması, yakıt ve güvenli erişim eksikliği sebebiyle kuzeye hareket etmenin zor olduğunu belirtti. Ayrıca, kentin yıkıntı ve enkazlarla dolu olduğuna dikkat çekerek, ateşkes çağrısını yineledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.