DSÖ: Sağlık sistemi gereksinimlerle başa çıkmakta zorlanıyor

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Lübnan’daki sağlık sisteminin krizler nedeniyle zayıfladığını ve ölü sayısının arttığını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Lübnan'daki sağlık sisteminin karşılaştığı zorluklara dair açıklamalarda bulundu. Ghebreyesus, ülkedeki ölü sayısının artış gösterdiğini ve peş peşe gelen krizlerin sağlık sistemini zayıflattığını, bu nedenle sağlık hizmetlerinin gereksinimlerini karşılamada zorluk yaşandığını dile getirdi.

Lübnan ve bölgedeki sağlık koşullarını ele almak amacıyla Cenevre'de Arap Birliği ülkelerinin büyükelçileriyle bir araya geldiğini belirten Ghebreyesus, hastaların, sağlık çalışanlarının ve sığınmacıların yanı sıra sivillerin korunması ve ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerinin sağlanması konusundaki mutabakatlarını paylaştı.

Ghebreyesus, Lübnan, Gazze, İsrail ve tüm Orta Doğu halklarının tek ihtiyacının barış olduğunu vurgulayarak, daha fazla kayıp ve acının önlenmesi için şiddetin sona ermesi gerektiğini ifade etti. "En iyi ilaç huzurdur," şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.