DSÖ'den açıklama: "Gazze'nin kuzeyinde neredeyse hiç sağlık hizmeti kalmadı"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in yardım misyonlarına erişim engeli getirmeyi sürdürdüğü Gazze'nin kuzeyinde sağlık hizmetlerinin neredeyse tamamen tükendiğini duyurdu.

Ghebreyesus, X platformundaki paylaşımında, DSÖ'nün Gazze'nin kuzeyine ulaşmaya çalışan iki misyonunun tekrar engellendiğini ve erişiminin reddedildiğini açıkladı. İsrail’e zorla yerinden etme taleplerini durdurma ve hastaneleri koruma uyarısında bulunan Ghebreyesus, Gazze’nin kuzeyinde sağlık hizmetlerinin neredeyse tamamen yok olduğunu ve insanların sığınacak bir yer bulamadığını belirtti.

Aynı zamanda, İsrail’e insani yardımları kolaylaştırma çağrısı yaparak, hayatların buna bağlı olduğunu ve ateşkese yönelik adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

İngiltere, Fransa, ABD ve İsviçre gibi ülkelerin de dahil olduğu 18 uluslararası yardım örgütü, Gazze’nin kuzeyinde artan gerilimin insani bir felakete neden olacağı konusunda ortak bir uyarıda bulundu. Yardım kuruluşları, İsrail'in zorunlu göç uygulamasının insani durumu daha da kötüleştireceğini ve yardım operasyonlarını aksatacağını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.