DSÖ'den "Gazze'deki Tüm Siviller ve Sağlık Çalışanlarının Korunması" Çağrısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'deki tüm sivillerin, insani yardım ve sağlık çalışanlarının korunmasını talebini yinelerken acil ateşkes çağrısında bulunmuş oldu.

 

DSÖ BAŞKANI GHEBREYESUS, GAZZE'DEKI İSRAIL SALDIRILARINA TEPKI GÖSTERDI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, Gazze'nin Han Yunus kentindeki Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) eğitim merkezine yapılan İsrail saldırısını kınadı. DSÖ ekibinin, saldırı sonrasında 15'i ağır olmak üzere 45 hastanın tahliyesine yardımcı olduğunu belirtti.

Ghebreyesus, çatışma bölgelerindeki sivil, insani yardım ve sağlık çalışanlarının güvenliğini vurgulayarak, "Tüm sivil, insani yardım ve sağlık çalışanlarının korunmasını talep ediyoruz. Acil ateşkes çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

İSRAIL-GAZZE ÇATIŞMALARINDA SON DURUM VE KAYIPLAR

Hamas'ın İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 7 Ekim 2023'te İsrail'e düzenlediği saldırının ardından başlayan çatışmalarda, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı.

Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarda en az 11 bini çocuk, 7 bin 500’ü kadın olmak üzere 25 bin 490 Filistinli hayatını kaybetti, 63 bin 354 kişi yaralandı. Ayrıca, hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı büyük zarar gördü.

İSRAIL'IN GAZZE'YI İŞGALINDE 7 EKIM SONRASI

İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 219’u karadan işgal sürecinde olmak üzere 556 askerinin öldüğünü açıkladı.

Çatışmaların 24 Kasım 2023'te verilen ve daha sonra 3 gün uzatılan "insani ara "da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Ancak, binlerce Filistinli halen alıkoyulup hapsediliyor.

İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki saldırılarında 373 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki sınır çatışmalarında ise 30 Lübnanlı sivil, 167 Hizbullah mensubu, 6 İsrailli sivil ve 10 İsrail askeri öldü.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.