Düğünün Böylesi Görülmedi! Geline 2 Kilo Altın, Damada 15 Milyon TL Takı Takıldı

Van'da düzenlenen aşiret düğününde büyük bir takı töreni yapıldı. Geline 2 kilo altın, damada ise 15 milyon TL takıldı. Yetmedi 2 ton et pişirildi ve büyük bir halay çekildi. İşte detaylar...

Van'da düzenlenen büyük bir aşiret düğününde, geline 2 kilo altın, damada ise 15 milyon TL değerinde takı takıldı. Gevdan Aşireti'nin Kanaat Önderi Şehmuz Işık'ın oğlu Ömer Işık, Mizgin Işık ile evlendi. Yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı düğün töreninde büyük bir coşku yaşandı. Düğünde, geline 2 kilo altın, damada ise 15 milyon TL değerinde takı hediye edildi. Ayrıca, 2 ton etli yemek servisi yapıldı.

Düğüne aşiret liderleri, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu başkanları, iş insanları ve pek çok davetli katıldı. Takı töreni yaklaşık 4 saat sürdü ve 20 kişilik bir ekip tarafından gerçekleştirildi. Toplanan paralar bavullara konularak taşındı ve törenin ardından yüzlerce kişi halay çekti.

Sosyal medya ve televizyonlarda sıkça yer bulan Tıvorlu İsmail de düğüne katıldı. Düğün sonunda bir açıklama yapan iş insanı ve toy büyüğü Veysel Ürüm, tüm katılımcılara teşekkür ederek, paranın değil birlik ve beraberliğin önemli olduğunu vurguladı.

Damadın babası Şehmuz Işık, "Siz değerli dostlarımızı aramızda görmekten büyük onur duyduk. Paranın önemi yok, önemli olan sizin burada olmanız ve dostluğunuzdur. Birlik ve beraberliğimizin paylaşıldığı bu özel günde yanımızda olduğunuz için minnettarlığımızı ifade ediyoruz. Toplanan paralar aşiretler arası yardımlaşmanın ve dayanışmanın bir göstergesidir," dedi.

Damadın abisi Cigerhun Işık ise, "Düğünümüze katılan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz. Yaklaşık 6 bin davetli vardı ve 2 ton et kesildi. Damada 15 milyon TL, geline ise 2 kilo altın takıldı," şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.