Dün 100 TL'ydi, bugün 120! "Uzun zamandır böylesini görmedim"

Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesinin ardından denize açılan tekneler, sezonun başından beri bol miktarda palamut avlıyordu. Ancak son günlerdeki hava muhalefeti nedeniyle bazı teknelerin denize açılamaması, balık tezgahlarına olumsuz etki etti.

Balıkçı Mehmet Örseloğlu, palamudun hava koşulları nedeniyle az geldiğini ve bu durumun fiyatlarını artırdığını belirtti. Örseloğlu, "Palamutun fiyatı dünden beri havanın sertleşmesi nedeniyle yükseldi. Şu anda palamut bulmak mümkün ama miktarı az. Dün 100 TL olan palamudu bugün 120 TL'ye satıyoruz. Fiyatlar, havanın ve av durumunun etkisiyle değişecek. Geçen hafta 70-80 TL'ye satılan palamut, bugün 120 TL oldu. Diğer balık çeşitlerinin fiyatları ise hamsi 200 TL, istavrit 125 TL ve mezgit de 125 TL olarak belirlendi," dedi.

Balıkçı Emin Avcı da, hava muhalefetinin balık fiyatlarını etkilediğini vurgulayarak, "Dün 100 TL'ye sattığımız palamudu bugün 120 TL'ye satıyoruz. Az gelen palamut nedeniyle fiyatı arttı. Geçen hafta 80-90 TL olan fiyat, bugün biraz yükseldi. Palamutlar 1 kilo 200 gram civarında geliyor. İstavrit 125 TL, irisi 250-300 TL arasında, mezgit ise boyutuna göre 100 TL'den 400 TL'ye kadar değişiyor. Çinakop 300 TL, sarıkanat ise 400-450 TL. Yağmur yağmasıyla palamut irileşmeye başladı ve tam yenme zamanı geldi. Uzun zamandır bu sektördeyim, böyle verimli bir sezon görmedim," şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.