Zorlu bilmece: "Dün yarın olsaydı bugün cumartesi olurdu" diyen kişi bunu hangi gün söylemiştir?

Son dönemin popüler bilmecesi olan "Dün yarın olsaydı bugün cumartesi olurdu" diyen adam bunu hangi gün söylemiştir? sosyal medyada büyük yankı uyandırıyor. Basit gibi görünen ancak derin bir düşünme gerektiren bu bilmecenin çözümü, birçok kişiyi şaşırtıyor.

Bilmeceler, eğlenceli bir şekilde beyin egzersizi yapmamıza ve zihnimizi çalıştırmamıza yardımcı olan gizemli bulmacalar olarak bilinirler. Her seferinde düşündürücü ve eğlendirici bir deneyim sunarlar. Bu bağlamda, "Dün yarın olsaydı bugün cumartesi olurdu" diyen adamın hangi gün söylediğiyle ilgili bir bulmace sosyal medyada hızla yayıldı.

ZORLU BİR BİLMECE: "DÜN YARIN OLSAYDI BUGÜN CUMARTESİ OLURDU" DİYEN ADAM BUNU HANGİ GÜN SÖYLEMİŞTİR?

Bilmecenin temelinde, dün, yarın ve cumartesi kavramları arasındaki ilişki ve zaman algısı yatar. Bu cümlenin içerisinde gizlenmiş bir matematiksel bulmaca bulunmaktadır. Anlamak için detaylı bir düşünce süreci gerekmektedir.

MATEMATİKSE YÖNTEMLE KOLAYCA ÇÖZÜLÜYOR

Bu tür bilmeceler genellikle basit bir matematiksel eşitlikle çözülebilir. İşte bu bulmacenin de çözümü öyle oldu. Dün ile yarının arasındaki zaman dilimine ek olarak cumartesi ile bulmacenin söylendiği gün arasındaki zamanı hesaplamak gerekiyordu.

İŞTE BİLMECENİN CEVABI

Bilmecenin çözümüne geldiğimizde, aslında basit bir matematik işlemiyle yanıtı bulabiliyoruz. Yarın ile dün arasında olduğu gibi, cumartesi ile bilmecenin söylendiği gün arasında da 2 gün bulunmaktadır. Dolayısıyla, "Dün yarın olsaydı bugün cumartesi olurdu" ifadesini söyleyen kişi bu cümleyi pazartesi günü söylemiştir.

Bilmeceler, sadece zihinsel yetenekleri geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda arkadaşlar arasında keyifli bir etkileşim ve paylaşım ortamı da sağlarlar. Bu nedenle, "Dün yarın olsaydı bugün cumartesi olurdu" gibi bulmaceler, sosyal medyada ve gündelik yaşamda popülerlik kazanır ve insanların bir araya gelip eğlenmelerini sağlar.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

IQ / TEST Haberleri

Zekanızı kullanın, ördeklerin arasındaki tek civcivi kanıtlayın
Hızlı karar mı, acele etmeme mi? İlk gördüğünüz şey kişiliğinizi belirtiyor!
Bu bulmacada gizli bir kedi sizi bekliyor: Deneyen 110 kişiden 2’si bulabildi
Bu testi çözebilenler 'dahi' olarak nitelendiriliyor!
Kişilik testi: İlk fark ettiğiniz şey, en temel motivasyonlarınızı belirleyebilir