Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı

Avustralya'nın Dunsborough kasabası yakınlarındaki Toby's Inlet kıyısında 160'a yakın balina karaya vurdu. Kurtarma ekipleri 26 balinayı kurtaramadan önce öldü olarak belirledi. Yetkililer, kumlu sahillerin ve insan kaynaklı deniz gürültüsünün bu trajik olayda rol oynayabileceğini düşünüyor.

Avustralya'nın Dunsborough kasabası yakınlarında yaşanan trajik bir olayda, Toby's Inlet kıyısına yaklaşık 160 balina vurdu. Kurtarma ekipleri, şimdiye kadar 26 balinanın öldüğünü belirledi. Yetkililer, sahilin yapısının ve insan kaynaklı deniz gürültüsünün bu olaydaki etkisini araştırıyor.

Avustralya'nın Dunsborough kasabası civarındaki Toby's Inlet kıyısına vuran balinalarla ilgili olarak, Biyoçeşitlilik, Koruma ve Cazibe Merkezleri Departmanı (DBCA) bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, karaya vuran yaklaşık 160 balinanın içinde, şu ana kadar kurtarma girişimlerine başlanmadan önce 26'sının hayatını kaybettiği belirtildi. Bu bilgiyi, deniz bilimciler ve veterinerlerden oluşan vahşi yaşam ekibi paylaştı.

Bölgedeki vahşi yaşam sorumlusu Pia Courtis, balinaların bugün erken saatlerde karaya vurduğunu doğruladı. Courtis, "Ne yazık ki, pilot balinalar sahile vurduklarında sonuçlar genellikle olumsuz oluyor. Bu olayda da kayıplarımız var" dedi.

Yetkililer, hafif eğimli, kumlu sahillerin balinaları yanıltarak karaya vurmalarına neden olabileceğini düşünüyor. Ayrıca, balinaların katil balinalardan kaçarken veya hasta bir sürü liderini takip ederken kıyıya vurabilecekleri ihtimalini de göz önünde bulunduruyorlar. İnsan kaynaklı deniz altı gürültüsünün de balinaların doğru yolu bulmalarını engelleyebileceği konusunda uyarıyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Ebeveynlerin Akademik Beklentileri ve Cinsiyet Önyargısı: Yeni Araştırma Buluşları
Kim Jong-un Onaylı Yeni Balistik Füze Testi
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Çin'i Barış Görüşmelerine Katılmaya Davet Etti
Gazze'deki Cibaliye mülteci kampına Saldırı Düzenlendi
Peru'da Trans Hakları İçin Sokaklara Dökülen Protestocular: Cinsiyet Kimlikleri Hastalık Değildir