Dünya Bankası Şimşek'i övdü: "Gerçekten mücadele ediyor"

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in liderliğindeki ekibin enflasyonla mücadele konusunda kararlı olduğunu vurguladı. Lopez, Türkiye'ye önümüzdeki üç yıl içinde 18 milyar dolarlık finansman sağlanacağını duyurdu.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye'nin ekonomik geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Lopez, Türkiye'nin insan kaynağı ve güçlü altyapısıyla donatıldığını vurgulayarak ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini ancak bu sürecin beraberinde birçok fırsatı da getirebileceğini ifade etti. Ayrıca, zorlukların olumlu gelişmelerin habercisi olabileceğine de dikkat çekti.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Nisan 2024'te Dünya Bankası Yönetim Kurulu ile gerçekleştirdikleri toplantıya atıfta bulunarak, Türkiye'ye yönelik büyük çapta bir finansal destek planının onaylandığını duyurdu. Lopez, bu çerçevede Türkiye'ye önümüzdeki 3 yıl içinde toplam 18 milyar dolarlık finansman sağlanacağını belirtti. Bu miktarın, şu anda sağlanmakta olan 17 milyar dolarlık finansmanı tamamlayacağını açıkladı. Lopez ayrıca, 18 milyar dolarlık desteğin 12 milyar dolarının özel sektöre, 6 milyar dolarının ise kamu sektörüne tahsis edileceğini ifade etti.

BAKAN MEHMET ŞİMŞEK'E ÖVGÜ

Lopez, Türkiye'nin enflasyonla mücadele konusundaki kararlılığına da vurgu yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibinin enflasyonla etkin bir şekilde mücadele ettiklerini ve bu süreçte önemli adımlar attıklarını ifade etti. Türkiye'nin ekonomik istikrarını koruma ve güçlendirme çabalarını takdir ettiğini belirten Lopez, Dünya Bankası olarak Türkiye'nin bu çabalarını desteklemeye devam edeceklerini bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.