Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi

Dünya Bankası, Türk sanayisinin hava kirliliği ve sera gazı emisyonlarını azaltma çabalarını desteklemek için Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB) ile 416 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzaladı. Bu finansman, imalat sektörünün çevre dostu teknolojileri benimsemesine olanak tanıyacak.

Dünya Bankası, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB) ile Türk sanayisinin hava kirliliği ve sera gazı emisyonlarını azaltma çabalarını desteklemek amacıyla 416 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzaladı. Bu finansman, imalat sektörünün çevreci teknolojilere geçişini teşvik edecek.

KÜRESEL REKABET GÜCÜNÜ ARTIRMAK İÇİN ÖNEMLİ

Bu kredi, sanayi sektöründe sürdürülebilir uygulamaların ve temiz teknolojilerin benimsenmesine uzun vadeli finansman sağlayarak Türk üreticilerine destek olacak. Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, bu anlaşmanın Türkiye'nin küresel rekabet gücünü artırmak için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Bu kredi anlaşması, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in önceden duyurduğu ve Dünya Bankası ile yapılan işbirliğini kapsayan 18 milyar dolarlık mali işbirliği programının bir parçası olarak gerçekleşti. Şimşek, bu işbirliği sayesinde enerji arz güvenliğinin sağlanması ve işletmelerin yeşil dönüşüm süreçlerinin desteklenmesinin amaçlandığını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Toshiba Mali Zorluklarla Mücadele Ederken 4 Bin İşçiyi İşten Çıkaracak
Sandık Kokusu'nda Büyük Ayrılık!
Bursa'da ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL destek sağlanacak
İmamoğlu, İtalya'ya 45 gazeteciyle birlikte seyahat etti
İzmir Bayraklı'da Yangın: Prizde Unutulan Şarj Aleti Faciası!