Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye ilişkin açıklama geldi

Dünya Bankası tarafından Türkiye'ye sunulan 18 milyar dolarlık destek paketi, ülkenin ekonomik kalkınması ve öncelikli alanlarda iyileştirmeler yapılması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

DÜNYA BANKASI'NDAN TÜRKİYE'YE 18 MİLYAR DOLARLIK DESTEK PAKETİ

Dünya Bankası, Türkiye için hazırlanan Ülke İşbirliği Çerçevesi (CPF) kapsamında yeni sunulan 18 milyar dolarlık paketin detaylarını açıkladı. Bu paketin büyük bir kısmı özel sektöre yönlendirilecek.

ÖZEL SEKTÖRE YÖNELİK DESTEK ÖNE ÇIKIYOR

Dünya Bankası'nın Türkiye için hazırladığı CPF'nin ana hedeflerinden birinin özel sektöre destek olduğu vurgulanıyor. 18 milyar dolarlık paketin 12 milyar doları, özel sektörün küresel pazarlarda rekabet edebilmesi ve istihdam oluşturabilmesi için ayrılacak.

DEPREMLERİN YARALARI SARILACAK, ENERJİ GÜVENLİĞİ ARTIRILACAK

Kalan finansman ise geçen yıl meydana gelen depremlerin yaralarının sarılması, enerji güvenliğinin artırılması ve iklim değişikliğiyle ilgili sorunların ele alınmasına yönlendirilecek. Bu kapsamda sel, kuraklık ve orman yangınları gibi iklim değişikliğiyle mücadele önlemleri alınacak.

DETAYLAR NETLEŞİYOR

Dünya Bankası'nın Türkiye'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, CPF'nin neyi finanse edeceği ve neyi finanse etmeyeceği konusunda netlik sağlandığı belirtildi. Bu netlik, projenin başarılı bir şekilde uygulanması için önemli bir adım olarak görülüyor.

ÜÇ KİLİT STRATEJİYE ODAKLANILACAK

CPF'nin odak noktaları arasında üretkenlik artışı, istihdam ve daha iyi kamu hizmet sunumu ile doğal afetlere karşı dirençlilik gibi üç kilit kalkınma stratejisi bulunuyor. Bu stratejilerin Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri

Nisan Ayında Türkiye'de Konut Satışları %11,8 Azalarak En Düşük Seviyeye İndi
Türkiye Ekonomisindeki Enflasyonist Baskılar ve Beklentiler: BM Raporu Değerlendirmesi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Londra'da Yatırımcılarla Buluştu
Dev bankadan korkutan altın tahmini geldi: Rekora hazır olun!
Nisan Ayında Türkiye'de Yoksulluk ve Açlık Sınırları Yükseldi: DİSK-BİSAM Raporu