Dünya Çapındaki Banka, Türk Bankaları İçin Hedef Fiyatlarını Yeniden Belirledi

Dünyaca ünlü banka JPMorgan, Türk bankalarıyla ilgili önemli kararlarını duyurdu. Banka, Türkiye'nin finans sektöründeki gelişmeleri göz önünde bulundurarak hedef fiyatlarını revize ederken, aynı zamanda tavsiyelerini güncelledi.

JPMORGAN'DAN TÜRK BANKALARI İÇIN GÜNCELLENEN HEDEF FIYATLAR VE TAVSIYELER

JPMorgan analistleri Mehmet Sevim, Samuel Goodacre ve Sukanya Khan tarafından imzalanan 5 Temmuz tarihli rapora göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve hükümetin aldığı kararlı ve koordineli adımlar sonrasında piyasanın enflasyonun düşürülmesine olan güveninin arttığı belirtildi. Raporda ayrıca, yılbaşından bu yana banka hisselerinin %80 prim yaptığına dikkat çekildi.

Akbank, Garanti BBVA, Yapı Kredi, Halkbank ve Vakıfbank, raporda hedef fiyatları güncellenen bankalar arasında yer aldı.

JPMorgan, Akbank için hedef fiyatını 77 TL'ye yükseltirken, tavsiyesini "nötr" olarak açıkladı. Garanti BBVA için ise hedef fiyatını 164 TL'ye çıkartıp, tavsiyesini "nötr"den "ağırlığını artır" seviyesine yükseltti.

VakıfBank için hedef fiyatını 24 TL'ye yükseltip, tavsiyesini "ağırlığını azalt" olarak sabit tutan JPMorgan, Yapı Kredi için hedef fiyatını 44 TL’ye çıkartarak tavsiyesini "nötr" olarak belirledi.

Son olarak, Halkbank için hedef fiyatını 18 TL'ye yükseltip, tavsiyesini "ağırlığını azalt" olarak koruduğu bildirildi. JPMorgan'ın bu güncellenen değerlendirmeleri, Türk bankacılık sektöründe yatırımcılar arasında büyük ilgi uyandırdı ve piyasalarda önemli bir referans noktası olarak kabul ediliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.