Dünya Devi 1.200 Mağazasını Kapatma Kararı Aldı: Bir Devir Sona Erdi!

Dünyanın önde gelen eczane zincirlerinden Walgreens, reçeteli ilaç fiyatlarındaki düşüş ve çevrimiçi rekabet nedeniyle 1.200 mağaza kapatacağını duyurdu. 2027 yılına kadar bu küçülme gerçekleştirilecek. 2024’te ilk olarak 500 mağaza kapanacak. İşte detaylar...

Walgreens, maliyetleri azaltma ve operasyonel verimliliği artırma amacıyla önemli adımlar atıyor. Haziran ayında duyurulan çok yıllık optimizasyon programı çerçevesinde, CEO Tim Wentworth liderliğinde 300 düşük performanslı mağazanın kapanacağı belirtilmişti. Ancak, son gelişmelerle birlikte bu mağaza kapanışlarının sayısının artırılmasına karar verildi. Şirket, mali sıkıntılarını gidermek için bu süreci hızlandırma kararı aldı.

3 MILYAR DOLARLIK ZARAR

Mali zorluklara rağmen Walgreens, son çeyrekte beklenenden daha iyi bir satış performansı sergileyerek gelirlerinde bir önceki yıla göre %6’lık bir artış kaydetti. Ancak, Çinli bir eczane zinciri ve CareCentrix adlı evde bakım hizmeti sağlayıcısının değer kaybı, şirkete 3 milyar dolarlık zarar olarak yansıdı. GlobalData Retail analisti Neil Saunders, Walgreens’in agresif büyüme stratejisi ile mağaza operasyonlarını ihmal ettiğini vurguladı. Bu ihmalin birçok satış noktasının gelir kaybetmesine ve kârlılık elde edememesine yol açtığını belirtti. Saunders, şirketin büyüme stratejisinin yarattığı dengesizlikleri gidermek için operasyonel yapısını yeniden değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Walgreens’in hisseleri, piyasa öncesi işlemlerde %4 artış gösterse de, yıl genelinde hisse senedi değeri %70’e yakın bir düşüş yaşadı. Bu durum, şirketin finansal sorunlarını ve yeniden yapılanma sürecindeki zorlukları net bir şekilde gözler önüne seriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.