Dünya devi 4 bankadan Türkiye hamlesi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, New York'ta önemli görüşmeler yaptı. Dünyaca ünlü bankalar bu hafta Türkiye'ye gelirken, Deutsche Bank, JPMorgan, Standard Chartered ve HSBC, ekonomi yönetimiyle temaslarda bulunacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yakın zamanda New York'ta önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Bu temaslar, bankalar, kredi derecelendirme kuruluşları ve yatırımcılarla yapıldı; ardından bazı eleştiriler gündeme geldi. 

Önemli bir gelişme olarak, dünyaca ünlü bankaların bu hafta Türkiye'ye geleceği bilgisi ortaya çıktı. Bloomberg HT'nin haberine göre, Deutsche Bank, JPMorgan, Standard Chartered ve HSBC’nin ekipleri Türkiye’ye gelerek ekonomi yönetimi ve çeşitli kurumlarla görüşmeler yapacak. Bu dört yabancı bankanın ekonomistleriyle de toplantılar gerçekleştireceği belirtildi.

Ayrıca, Türkiye, önümüzdeki hafta S&P ve Moody's gibi iki önemli kredi derecelendirme kuruluşunun temsilcilerini ağırlayacak. Ekonomi yönetimi, bir önceki hafta New York’ta Goldman Sachs ve Citi Group’un genel merkezlerinde yabancı yatırımcılarla bir araya gelmişti. Bu görüşmelerin, Türkiye’nin uluslararası piyasalardaki durumu ve yatırımcı güveni açısından önemli olduğu ifade ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.