Dünya devi şirket binlerce kişiyi işten çıkarıp yüzlerce pozisyonunu boşaltacak!

Unilever, Avrupa'daki ofis çalışanlarının sayısını azaltma kararı aldığını resmen duyurdu. Şirket, 2025 yılının sonuna kadar Avrupa'daki ofis görevlerinin yaklaşık üçte birini azaltma hedefi koyduğunu açıkladı.

Unilever, Avrupa'daki ofis çalışanlarının sayısını azaltma kararı aldığını resmen duyurdu. Şirket, 2025 yılının sonuna kadar Avrupa'daki ofis görevlerinin yaklaşık üçte birini azaltma hedefi koyduğunu açıkladı. Bu adımın, şirketin küresel çapta 7,500 kadar pozisyonu kaldırma amacının bir parçası olduğu belirtiliyor.

Mart ayında başlayan işten çıkarmalar, Unilever'in Avrupa operasyonlarında ciddi bir yeniden yapılanma sürecine girdiğini gösteriyor. Şirket, bu süreçte verimlilik artırma ve operasyonel maliyetleri düşürme hedeflerini ön plana çıkarıyor. Avrupa'da bulunan yaklaşık 11,000 çalışanın bu değişimden nasıl etkileneceği ise merak konusu.

Unilever'in üst düzey yöneticileri, gelecek senenin sonuna kadar Avrupa'da 3,200 civarında pozisyonun kapatılacağını açıkladı. Bu kararın şirketin Avrupa'daki stratejik yönelimini ve iş gücü planlamasını nasıl şekillendireceği ise ilerleyen dönemde daha netleşecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.