Dünya Devi Şirket Şok Kararı Açıkladı: Fabrikalarını Kapatıyor! Binlerce Kişi İşsiz Kalacak

Arçelik, Polonya'daki verimsiz fabrikalarını kapatma kararı aldı. Yaklaşık 1800 kişinin işsiz kalacağı bu süreç, üretim kapasitesinin diğer tesislere kaydırılmasıyla yönetilecek.

Koç Holding bünyesindeki Türkiye'nin en büyük beyaz eşya üreticilerinden biri olan Arçelik, Polonya’daki üretim tesislerini kapatma kararı aldı. Polonya’nın Lodz şehrinde faaliyet gösteren fabrikalarının verimsizlik nedeniyle kapatılacağını açıklayan şirket, bu kararı bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. KAP'a yapılan açıklamada, Polonya’daki üretim tesislerinin kapatılmasının Arçelik’in Avrupa operasyonlarında hedeflenen sinerjiyi sağlamak amacıyla alındığı belirtildi.

Kapatma kararı çerçevesinde, Polonya’nın Lodz kentinde bulunan Çamaşır Kurutma Makinesi, Pişirici Cihazlar İşletmesi ve Plastik Yan Sanayi İşletmesi ile Wroclaw’daki Buzdolabı İşletmesi'nde üretim faaliyetleri 2025 yılının ilk yarısına kadar durdurulacak. Arçelik, bu üretim kapasitesini diğer tesislerine kaydırmayı planlarken, kapanış sürecinin şirketin konsolide cirosunda kayba yol açmayacağını belirtti. Ancak bu süreçte ortaya çıkacak tek seferlik giderler, netleştiğinde finansal tablolarla kamuoyuna duyurulacak.

BİNLERCE KİŞİ İŞSİZ KALACAK

Fabrika kapanışlarının ardından yaklaşık 1800 kişinin işsiz kalacağı ifade edildi. Bu karar, hem Arçelik’in Avrupa’daki üretim stratejisi açısından önemli bir adım hem de Polonya’daki iş gücü piyasası üzerinde ciddi bir etki yaratacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.