Dünya Ekonomisindeki Zorlu Süreç: Cevdet Yılmaz'tan Enflasyon Değerlendirmesi. Ne zaman düşecek?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adana İş Dünyası Buluşması'nda dünya ekonomisinin yüzde 3 civarındaki büyüme trendini değerlendirdi. Yılmaz, düşük büyümenin ticarete etkisine vurgu yaparken, Türkiye'nin ihracat yaptığı ülkelerdeki büyüme oranlarının kritik olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adana İş Dünyası Buluşması'nda dünya ekonomisinin mevcut durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, son dönemde dünya ekonomisinin yüzde 3 civarında bir büyüme kaydettiğini ancak bu büyümenin tarihsel ortalamaların altında olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu büyüme trendinin ticaret ve diğer sektörlere de etki ettiğine dikkat çekti.

Türkiye'nin ihracat yaptığı ülkelerin büyüme performansının önemine vurgu yapan Yılmaz, bu ülkelerdeki büyüme oranlarının Türkiye için eleştiri anlamına geldiğini belirtti. Yılmaz, geçen yıl bu pazarlarda yüzde 1,5 civarında bir büyüme yaşandığını ve önümüzdeki dönemde bu oranın yüzde 2-2,5 civarında olması beklendiğini açıkladı. Ancak, dünya ekonomisinin genel olarak zorlu bir dönemden geçtiğini ve bu durumun ekonomik şartları etkilediğini ifade etti.

Türkiye'nin ekonomik performansına da değinen Yılmaz, 2021'de Türkiye ekonomisinin dünya ortalamasının üzerinde bir büyüme kaydettiğini belirtti. Yılmaz, ocak ayında yaşanan geçici bir enflasyon artışına rağmen, enflasyonla mücadele konusunda kararlı olduklarını ve politika ve reformlarla enflasyonu aşamalı olarak düşüreceklerini ifade etti. Ayrıca, yapılan tahminlere göre, enflasyonun yılın ikinci yarısında belirgin bir şekilde düşeceğini öngördüklerini paylaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Ölmek bile parayla: Boş mezar ücretleri dudak uçuklattı!
Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor yeni uygulama bakın nasıl oluyor?
Türkiye'de Sıfır Araba Hayali Ucuzladı! Mayıs Ayında En Uygun Fiyatlı Modeller ve Güncel Liste
Türk devi ve Volkswagen'in ortak olduğu firma Türkiye'ye dev fabrika açıyor!
450 Milyon Dolarlık Tesis Kapanabilir!