Dünya genelinde 'Ülkeniz için savaşır mısınız' anketi yapıldı! Türkiye'nin sırası ve oranı şaşı

Gallup araştırma şirketi tarafından yapılan son ankette, "Ülkeniz için savaşır mısınız?" sorusuna verilen "evet" cevaplarına göre dünyanın en vatansever ülkeleri sıralandı. Fas'ın birinci sırada yer aldığı listede, Türkiye'nin sırası şaşırttı. İşte detaylar...

Gallup araştırma şirketi tarafından yapılan anket sonuçlarına göre, dünyadaki en vatansever ülkeler belirlendi. Ankette, "Ülkeniz için savaşır mısınız?" sorusuna verilen "evet" cevaplarına göre oluşturulan sıralamada, Fas birinci sırada yer alırken, sıralamadaki Türkiye'nin konumu ise dikkat çekici.

FAS EN VATANSEVER ÜLKELERİN BAŞINDA

Gallup'un yaptığı ankete göre, vatanseverlik konusunda öne çıkan ülkelerin başında Fas geliyor. Ankete katılanların "Ülkeniz için savaşır mısınız?" sorusuna yüksek oranda "evet" cevabı vermesi, Fas'ı listenin zirvesine taşıdı. İşte, en vatansever 10 ülke sıralaması:

  1. Fas
  2. Fiji
  3. Pakistan
  4. Vietnam
  5. Bangladeş
  6. Azerbaycan
  7. Papua Yeni Gine
  8. Afganistan
  9. Gürcistan
  10. Hindistan

İŞTE TÜRKİYE'DE EVET DİYENLERİN ORANI

Türkiye, ankette "Ülkeniz için savaşır mısınız?" sorusuna evet cevabını verenlerin oranının yüzde 73 olarak belirlendiği bir sıralamada 12. sırada yer alıyor. Bu durum, Türkiye'deki vatanseverlik algısını ve sıralamadaki konumunu tartışma konusu haline getirdi.

Gallup'un dünya genelinde gerçekleştirdiği bu anket, ülkeler arasındaki vatanseverlik düzeylerini belirlemekte etkili oldu. Ancak, her ülkenin vatanseverlik anlayışının farklı faktörlere dayandığı göz önüne alındığında, sıralama üzerindeki yorumlar ve değerlendirmeler değişebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?
MİT'ten çocuklara önemli uyarı: 5 madde sıralandı!
Resmi Gazete’de yayımlandı: Kamuda çok sayıda memur alımı yapılacak!
Türkiye'de 2023 Trafik Kazaları: Ölüm ve Yaralanmalarda Artış!
Candan Kardeşler Hakkında Flaş Gelişme Yaşandı!