Dünya Hava Kalitesi Raporu: Temiz Hava İçin Küresel Çağrı

IQAir'in 2023 Dünya Hava Kalitesi raporuna göre, sadece 7 ülke DSÖ'nün PM2.5 standardını karşılıyor. Bangladeş en yüksek kirliliğe sahip. Türkiye'de Marmara ve Ege'de hava kalitesi düşük. Temiz hava evrensel bir hak olarak vurgulandı.

IQAir'in 2023 Dünya Hava Kalitesi raporu, küresel hava kirliliği sorununu vurguluyor. Rapora göre, sadece 7 ülke DSÖ'nün PM2.5 standardını karşılıyor ve Bangladeş en yüksek kirliliğe sahip. Türkiye'de Marmara ve Ege'de hava kalitesi düşük. Temiz hava evrensel bir hak olarak vurgulanıyor.

İsviçre merkezli IQAir şirketi, 2023 Dünya Hava Kalitesi raporunu yayınladı ve bu rapor dünya genelinde hava kalitesinin durumu hakkında önemli bilgiler içeriyor. Rapora göre, Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği PM2.5 standardını karşılayan ülke sayısı son derece az ve bu durum küresel hava kirliliği sorununu vurguluyor. Özellikle Bangladeş'in en yüksek hava kirliliğine sahip olduğu ve Hindistan, Pakistan gibi ülkelerin de ciddi kirlilikle mücadele ettiği belirtiliyor. Raporda, Orta ve Güney Asya'nın en kirli şehirlerine dikkat çekilirken, bu bölgedeki hava kalitesinin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri vurgulanıyor ve temiz hava hakkının evrensel olduğu vurgulanıyor.

Türkiye'de ise Marmara ve Ege bölgelerindeki hava kalitesinin rapora göre düşük olduğu belirtiliyor. IQAir CEO'su Frank Hammes, rapora ilişkin yaptığı açıklamada, temiz, sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevrenin evrensel bir insan hakkı olduğunu ve hava kalitesi verilerinin eksikliğinin önemli adımların atılmasını geciktirdiğine dikkat çekiyor. Hammes, hava kalitesi verilerinin yaşam kurtardığına vurgu yaparak, bu verilerin doğru bir şekilde raporlanmasının önemini vurguluyor.

Bu rapor, dünya genelinde hava kalitesi sorununa dikkat çekiyor ve hava kirliliğinin insan sağlığı ve çevre üzerindeki ciddi etkilerini vurgulayarak, uluslararası toplumu bu konuda harekete geçmeye çağırıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İstanbul Havalimanı'nda Kargo Uçağı Acil İniş Yaptı: Facia Önlenerek Uçak Kurtarıldı
Takipçi Kazanmak Adına İnsanların Canına Kastetti!
İstanbul'un göbeğinde lüks konut projesine izin: 19 katlı projeye izin verildi
Taşıyıcı annelik nedir? Yasal mıdır?
Antalya'da Köpek Kavgası Kanlı Bitti: Orhan S. Otomobilin Arkasına Bağlanıp Sürüklendi