Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde İBB'den Çarpıcı Açıklamalar!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için yeni bir yol haritası açıkladı. Başkan İmamoğlu, "Tek bir sokak hayvanının bile uyutulmasına asla izin vermeyeceğiz" diyerek hayvan refahına verdiği önemi vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sokak hayvanlarının sorununa yönelik çözümler geliştirmek için 'Sahipsiz Hayvanlar Yol Haritası'nı tanıttı. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen lansman toplantısında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Tek bir sokak hayvanının bile uyutulmasına asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. İmamoğlu, bu konunun bir kamu sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, hayvanların korunması için gerekli adımların atılacağını belirtti.

BAKIM EVLERİ ARTIRILACAK

İmamoğlu, Türkiye genelinde yaklaşık 4 milyon sahipsiz köpek bulunduğunu ve mevcut 322 bakımevinin yalnızca 105 bin kapasiteli olduğunu açıkladı. Kalan 3 milyon 900 bin köpeği barındırmak için yüksek kapasiteli 2 bin yeni bakımevine ihtiyaç duyulduğunu belirten İmamoğlu, hedeflerinin yılda 50 bin hayvanı kısırlaştırmak ve 5 bin hayvanı sahiplendirmek olduğunu dile getirdi. Ayrıca, barındırma kapasitelerini 40 bine ulaştırmayı amaçladıklarını da ekledi.

HAYVAN KORUMA KONSEYİ KURULUYOR

İmamoğlu, Ekim ayı sonunda faaliyete geçirecekleri 'İBB Hayvanları Koruma Konseyi' ile ilgili bakanlıklar, sivil toplum kuruluşları, hayvan severler ve veteriner hekimlerin bir araya geleceğini belirtti. Bu konsey, sokak hayvanlarının korunması için ortak bir platform oluşturacak.

HAYVAN DOSTU ŞİRKETLER YETİŞECEK

İmamoğlu, İBB’nin sorumluluklarını artırmak için özel sektörün de katkısını alacaklarını ve 'Hayvan Dostu Şirket Sertifikası Programı'nı başlatacaklarını duyurdu. Bu program, özel sektörün hayvan refahına yönelik potansiyelini harekete geçirerek, sorunun çözümünde ortak paydaşlar oluşturacak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.