Dünya Meteoroloji Örgütü: "Akdeniz bölgesi iklim değişikliği Türkiye için de endişe vericidir"

Dünya Meteoroloji Örgütü'nden gelen bilgilere göre, buzulların hızla erimesi ve Türkiye'deki artan iklim değişikliği etkileri, ülkede endişe verici bir durum oluşturuyor.

İKLİM UZMANI: BUZULLARIN ERİDİĞİ VE TÜRKİYE'NİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE KARŞILAŞTIĞI GERÇEĞİ

Dünya Meteoroloji Örgütü'nde görevli iklim uzmanı Jose Alvaro Pimpao Silva, buzulların hızla eridiğini ve tarihteki en büyük buzul kaybının 2022-2023 yıllarında yaşandığını vurguladı. Türkiye'nin de WMO üyesi olduğunu ve iklim raporlarında düzenli bilgi sağladığını belirten Silva, Türkiye'nin 2023'te şiddetli yağışlar, fırtınalar, aşırı sıcaklar ve yangınlar gibi ekstrem vakalar yaşadığını ifade etti.

TÜRKİYE'NİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELESİ VE ARTAN ENDİŞELER

Silva, Türkiye'nin bazı bölgelerinde kaydedilen yüksek sıcaklıkların endişe verici olduğunu ve bu durumun Akdeniz havzasındaki konumuyla ilişkilendirildiğini belirtti. Akdeniz bölgesinin iklim değişikliğiyle daha fazla etkileneceğini ve sıcaklıkların artmasıyla birlikte yağışların azalacağını vurguladı. İklim değişikliğinin, Türkiye gibi bölgedeki ülkeler için can kayıplarına, altyapı hasarlarına ve ekonomik şoklara neden olduğunu dile getirdi.

KÜRESEL ETKİ VE ARTAN EKSTREM OLAYLAR

Silva, sadece Akdeniz havzası değil, dünya genelinde iklim değişikliğinin artan etkilerini gözlemlediklerini söyledi. İklimin ısınmasıyla birlikte ekstrem olayların arttığını ve şiddetlendiğini belirten uzman, bu durumun Türkiye için endişe verici olduğunu vurguladı. İklim değişikliğinin, Türkiye ve diğer ülkelerde yaşanan ekstrem olaylara neden olduğu ve bölgenin karşı karşıya olduğu riskleri artırdığına dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İzmit'te Alkol Etkisiyle Düşen Şahıs, "Tansiyonum Var" Diyerek Yardım İstedi
Bodrum'da Zeytin Çiçeği Festivali Coşkusu Başladı!
Edirne ve Kırklareli'de Düzensiz Göç Operasyonları: 28 Kişi Yakalandı
Bakanlık resmi olarak duyurdu: Elektrik ve doğalgaz sayaçlarını sökmeyenlere 10 bin TL ceza!
Kılıçdaroğlu, Suriye sınırını ziyaret etti