Dünya Meteoroloji Örgütü uyardı: Kritik tarih açıklandı, zorlu dönem kapıda

Uzmanlar, bu hava olayının okyanus sıcaklıklarını düşürerek küresel iklim üzerinde ciddi etkiler yaratabileceğini ifade etti. WMO'nun uzun vadeli hava tahminlerine göre, La Nina'nın özellikle Ekim 2024 ile Şubat 2025 arasında etkili olacağı öngörülüyor.

Uzmanlar, bu hava olayının okyanus sıcaklıklarını düşürerek küresel iklim üzerinde ciddi etkiler yaratabileceğini ifade etti. WMO'nun uzun vadeli hava tahminlerine göre, La Nina'nın özellikle Ekim 2024 ile Şubat 2025 arasında etkili olacağı öngörülüyor. La Nina, okyanus yüzey sıcaklıklarının düşmesiyle rüzgar, basınç ve yağış düzenlerini değiştirerek küresel iklimde önemli rol oynayan bir doğa olayı olarak biliniyor.

WMO Genel Sekreteri Celeste Saulo, La Nina'nın kısa vadeli bir soğuma yaratabileceğini ancak atmosferdeki sera gazlarının birikimi nedeniyle küresel sıcaklıkların uzun vadede yükselmeye devam edeceğini vurguladı. La Nina'ya rağmen 2020-2023 yılları arasında kaydedilen en sıcak yıllardan biri yaşandı. Son dönemde nötr hava koşullarının hakim olmasına rağmen dünya genelinde aşırı sıcaklıklar ve şiddetli yağışlar yaşandığını belirten Saulo, WMO'nun iklim değişikliğiyle mücadelede "Herkes İçin Erken Uyarılar" girişimine öncelik verdiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.