Dünya müzisyenleri, Kızıl Ordu Korosu için yasta

İznik Kültür Birliği Başkanı ve İznik Mehter Takımı kurucusu Kadir Akçaalan Russia Today'e (RT) yaptığı açıklamada "2014'te katıldığımız Spasskaya Kulesi festivalinde bize karşı çok misafirperverdiler. Onlar bizim kardeşimiz...

İznik Kültür Birliği Başkanı ve İznik Mehter Takımı kurucusu Kadir Akçaalan Russia Today'e (RT) yaptığı açıklamada "2014'te katıldığımız Spasskaya Kulesi festivalinde bize karşı çok misafirperverdiler. Onlar bizim kardeşimiz gibiydi. Büyük üzüntü duyduk. Şimdiye kadar Mehter Takımı olarak 7-8 ülkeye gittik, ancak en sıcak Rusya'da karşılandık. Rusya hükümetine, halkına ve koro üyelerinin ailelerine başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekânları cennet olsun" dedi.

RT'ye konuşan Rus piyanist Denis Matsuyev de "Aleksandrov korosu tüm dünyada kültürümüzü yansıtan eşsiz bir topluluktu. Verdikleri konserler her zaman büyüleyiciydi. Trajediyi yorumlamak çok zor, içimizi acıtıyor. Korodakilerin çoğunu bizzat tanırdım. Aileleri ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Matsuyev, korodaki başvokal Vadim Ananiyev'in de çocuğunun doğması nedeniyle son anda uçağa binmekten vazgeçtiğini ve ölmekten kurtulduğunu belirterek, daha önce toplu ölümlerin yaşandığı Rus ekipleri hatırlattı: "Daha önce Yaroslav'dan Lokomotif futbol takımı, CSKA VVS hokey takımı, Pahtakor futbol takımı da uçak kazasında ölmüştü. Jazz grubu Glenn Miller da bunlardan biri…"

Koro ile yakından çalışan Rus söz yazarı İlya Reznik ise, Rus basınına yaptığı açıklamada facianın aileleri ve yakınlarının yanı sıra Rus kültürü için de büyük bir kayıp olduğunu belirtti: "Onları kaybettik, bu berbat bir şey. Başka bir şey diyemiyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Beyaz Saray Güvenlik Bariyerlerine Çarpan Araç Sürücüsü Öldü!
Berlin'de Tarihi Miras: Goebbels'in Villası Ücretsiz Verilecek
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Suudi Savunma Anlaşması İçin İsrail Normalleşmesi Şart!
Zelenski, Ukrayna Askerlerinin Kararlılığını Övdü
Britney Spears kaldığı otelde sinir krizi geçirdi! Britney Spears için ambulans geldi!