Dünya Sağlık Örgütü Bildirdi: İnsanlara Bulaşan Kuş Gribinden İlk Ölüm!

Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklamasına göre, Meksika'da daha önce insanlarda görülmemiş kuş gribi vakası yaşandı ve bir kişi hayatını kaybetti. Örgüt, 59 yaşındaki hastanın ateş, nefes darlığı, ishal, mide bulantısı gibi semptomlar gösterdiğini de belirtti.

Koronavirüs pandemisi sona ermiş gibi görünse de, dünya henüz gelecekte yaşanabilecek başka bir salgın endişesini tam anlamıyla geride bırakmış değil.

Meksika'dan gelen son haberler, pandemi korkusunu yeniden alevlendirecek nitelikte. Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklamasına göre, Meksika'da 59 yaşındaki bir kişi, H5N2 (kuş gribi) virüsü nedeniyle yaşamını yitirdi.

Bu ölüm vakası, kuş gribinin laboratuvar ortamında ilk kez tespit edilen bir ölüm olarak tarihe geçti. Hastanın ateş, nefes darlığı, ishal ve mide bulantısı gibi belirtiler gösterdiği ancak grip belirtileri görmeden önce üç hafta boyunca yatakta tedavi gördüğü ortaya çıktı.

Örgütün açıklamasına göre, hayatını kaybeden hastanın kümes hayvanları veya diğer hayvanlarla teması olmadığı da belirtildi. Bu gelişme, gelecekteki salgınlar konusunda daha fazla dikkat ve önlem alınması gerektiğine dair ciddi bir uyarı niteliğinde.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.