Dünya Sağlık Örgütü: "Gazze'de şu ana kadar 33 binden fazla insan öldürüldü"

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında Dünya Merkezi Mutfağı'nın 7 çalışanının öldürülmesiyle ilgili dehşetini dile getirdi ve Gazze'de insani yardımın zorluklarına dikkat çekti.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, haftalık basın toplantısında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında Dünya Merkezi Mutfağı'nın 7 çalışanının öldürülmesiyle ilgili dehşetlerini dile getirdi. Gazze'de insani yardım ulaştırmanın zor ve tehlikeli olduğunu vurgulayan Ghebreyesus, WCK'nin faaliyetlerini durdurmasının aç kalan kişi sayısında artışa yol açabileceğini ifade etti.

DSÖ'nün Gazze'deki sağlık çalışanlarına ve hastanelerdeki hastalara yiyecek dağıtımı için WCK ile çalıştığını belirten Ghebreyesus, bu korkunç olayın DSÖ çalışanlarının ve ortaklarının zorlu koşullarda çalıştığına ve çalışmaya devam edeceğine işaret etti.

Gazze'ye ulaşmak için daha fazla giriş kapısına ihtiyaç olduğunu dile getiren Ghebreyesus, engellemelerin ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı geciktirdiğini veya teslimatları engellediğini açıkladı. Ayrıca, İsrail'in Gazze'deki Şifa Hastanesi'ni kullanılamaz hale getirmesiyle ilgili dehşetlerini vurgulayan Ghebreyesus, bu durumun tıbbi tahliye ihtiyacını artırabileceğini ve sağlanmaması halinde birçok kişinin ölebileceği uyarısında bulundu.

Ghebreyesus, Gazze'deki 36 hastaneden sadece 10'unun kısmen hizmet verebildiğine dikkat çekerek, "Gazze'de şu ana kadar 33 binden fazla insan öldürüldü ve yaklaşık 80 bin kişi de yaralandı." şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.