Dünya Sağlık Örgütü ısrarla uyardı! Koronavirüsten 20 kat daha öldürücü salgın hızla yayılıyor

Davos'ta Dünya Ekonomi Forumu'nda konuşan Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, yeni bir salgın uyarısında bulundu. "Hastalık X" adını verdiği gizemli hastalığın koronavirüsten 20 kat daha öldürücü olabileceğini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, Davos'ta düzenlenen bir oturumda dikkat çekici bir açıklama yaparak, "Hastalık X" adını verdiği gizemli bir hastalığa karşı uyarıda bulundu. Ghebreyesus, bu yeni hastalığın ölümcül etkisinin koronavirüsten tam 20 kat daha fazla olabileceğini belirtti.

DSÖ UYARI YAPTI: "HASTALIK X" POTANSİYEL TEHLİKE

DSÖ'nün öncelikli gündem maddesi haline gelen "Hastalık X" hakkında yapılan açıklamalarda, bu hastalığın öldürme oranının oldukça yüksek olduğu ve dünya genelinde ciddi bir tehdit oluşturabileceği vurgulandı. Ghebreyesus, DSÖ'nün 2021 yılında yaptığı analizde, "Hastalık X"in 75 milyon insanı öldürebileceğini ve beş senede bir yeni bir salgın olarak ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu.

KÜRESEL İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISINDA BULUNULDU

DSÖ Genel Direktörü, dünyayı bekleyen bu potansiyel tehdide karşı tüm ülkeler arasında bir pandemi anlaşması yapılması gerektiğini vurguladı. Ghebreyesus, Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'nda, "Olabilecek bilinmeyen şeyler var ve herhangi bir şeyin olup olmayacağı değil, ne zaman olacağı önemli, bu yüzden bilmediğimiz hastalıklar için bir yer tutucuya ihtiyacımız var" dedi.

ÖNCEKİ HATALARDAN DERS ÇIKARILMALI

Ghebreyesus, Covid-19 salgını sırasında yaşanan kayıpların, yönetim eksikliği ve altyapı yetersizliği nedeniyle gerçekleştiğini belirtti. Daha genişleyebilen bir sağlık sistemi kurmanın önemini vurgulayarak, "Kurtarılabilir insanları kaybettik çünkü yer ve oksijen yoktu. Gereksinim olduğunda genişleyebilecek bir sisteme nasıl sahip olabilirsiniz?" sorusunu sordu.

KÜRESEL MÜDAHALE ŞART

Ghebreyesus, DSÖ liderliğinde yapılacak ortak bir müdahalenin dünyayı potansiyel bir salgına karşı daha savunmalı hale getireceğini belirterek, "Olabilecek bir şeyi öncesinden tahmin etmek daha iyidir çünkü tarihimizde birçok kez olmuştur ve buna hazırlanmak gerekir. Bazı şeylerle hazırlıksız yüzleşmemeliyiz; bilinmeyen bazı şeylere de hazırlanabiliriz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.