Dünya Sağlık Örgütü: "Resmi kayıtlar, bir hastanede 10’uncu çocuğun açlıktan öldüğünü söylüyor."

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Christian Lindmeier, Gazze'deki acil durumu vurgulayarak, resmi kayıtlara göre bir hastanede 10 çocuğun açlık nedeniyle öldüğünü bildirdi. Lindmeier, Gazze'deki sağlık sisteminin zor durumda olduğunu ve insani yardıma acil ihtiyaç olduğunu belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Christian Lindmeier, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi’nin haftalık basın toplantısında yaptığı konuşmada Gazze'deki acil duruma dikkat çekti. Lindmeier, resmi kayıtlara göre, Gazze'deki bir hastanede 10 çocuğun açlık nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

Gazze'de yaşanan bu trajik durumun, 30 binden fazla kişinin ölümüyle sonuçlanmasıyla büyük bir üzüntü verdiğini ifade eden Lindmeier, resmi olmayan verilerin gerçek durumu daha da kötü gösterebileceğine dikkat çekti. 

Gazze'deki sağlık sisteminin ciddi şekilde zor durumda olduğunu vurgulayan Lindmeier, neredeyse tüm yaşam hatlarının kesildiğini ve insani yardıma acil ihtiyaç duyulduğunu altını çizdi.

Christian Lindmeier, Gazze'deki açlık krizinin vahametini vurgulayarak, resmi kayıtlara göre bir hastanede 10 çocuğun açlıktan hayatını kaybettiğini söyledi. Bu durumun, resmi olmayan verilere bakıldığında daha da kötü olduğunu belirterek, Gazze'deki sağlık sisteminin neredeyse tamamen çöktüğünü ve insani yardıma acil ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.