Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Sonbahardan sonra koronavirüsle mücadele zorlaşacak

Koronavirüs nedeniyle maske zorunluğu ve diğer tedbirlerin kalkmasının ardından son zamanlarda vaka sayılarında artış yaşandı.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, sonbahar ayından itibaren virüsle mücadelenin zorlaşacağını belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, son zamanlarda Avrupa'daki vaka sayılarındaki artış nedeniyle sonbahardan sonra koronavirüsle mücadelenin zorlaşabileceği belirterek uyarıda bulundu.

Kluge, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa bölgesinde Covid-19 vaka artış oranının son 6 haftadır üst üste yükselmesini değerlendirdi.

Geçen hafta bölgede 3 milyona yakın yeni vaka görüldüğünü belirten Kluge, bu rakamın son bir haftadaki küresel Kovid-19 vaka sayılarının neredeyse yarısına denk geldiğine dikkati çekti.


SONBAHARDAN 2023 KIŞINA KADAR OLAN SÜREÇ ZOR GEÇECEK
Vaka artışlarının bu şekilde ilerlemeyi sürdürmesi durumunda sonbahardan 2023 kışına kadarki sürecin zor geçeceğini ifade eden Kluge, bölge ülkelerine "daha fazla sağlık hizmet yüküne hazırlık yapmaları" çağrısında bulundu.

Kluge, bölgede her hafta yaklaşık 3 bin kişinin Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğini kaydetti ve "Bir önceki yaz mevsimiyle aynı durumda olduğumuz apaçık. Şu an tek fark, Kovid-19'un Omicron'un alt varyantları BA.2 ve BA.5'in etkisiyle daha hızlı yayılması." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Lohusa Sendromu Uyarısı: Bu Belirtileri Görüyorsanız Dikkatli Olun!
Diyabetliler Dikkat! Baklavaya Şekersiz Eşlikçi Bulundu! Karadeniz'lilerin Sırrı
Mevsim Geçişlerinde Burun Tıkanmasına Son: Bu Yöntemle Sadece 10 Saniyede Nefes Almaya Başlayın!
Kalp Sağlığınızı Güvene Alın! Damar Tıkanıklığına Son Veren Mucizevi İçecek: Günde 2 Bardak Yeter
Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler