Dünya Sağlık Örgütü’nden salgın uyarısı geldi

NTV’nin haberine göre Birleşmiş Milletler’in (BM) pandemiye hazırlıktan sorumlu direktör vekili Dr. Maria Van Kerkhove, kıtanın grip tehdidiyle karşı karşıya kalacağının “kesin” olduğunu söyledi. Health in Europe’a konuşan Van Kerkhove, Covid-19’un son pandemi olmayacağını söyledi.

VAN KERKHOVE'NUN DEĞERLENDİRMESİ

Grip Salgını Riski: "Kesin"

DSÖ yetkilisi Dr. Maria Van Kerkhove, Avrupa'nın yüksek grip salgını riskiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Health in Europe'a konuşan Van Kerkhove, grip tehdidinin kesin olduğunu belirtti ve Covid-19'un son pandemi olmayacağını ifade etti.

Pandemi Tehdidi Devam Ediyor

Van Kerkhove, Covid-19 sonrasında başka bir pandemi tehdidiyle karşı karşıya kalabileceklerini söyledi. Gelecekte bilinmeyen bir tehdidin ortaya çıkabileceğini ve bu tehdidin daha önce görülmemiş bir şekilde saldırabileceğini belirtti.

"GRİP KESİN BİR TEHDİT"

Van Kerkhove, grip virüslerinin çok çeşitli olduğunu ve sürekli dolaşımda olduğunu belirterek şunları söyledi: "Kuş gribimiz var ve reassortance için fırsatlar var, grip virüsü pandemisi için fırsatlar yüksek. Bu yüzden buna hazırlıklı olmak için tüm bir sistemimiz var."

ARBOVİRÜSLERİN TEHDİDİ

Doktor Van Kerkhove, arbovirüslerin sivrisinek ve kene gibi enfekte böceklerin ısırmasıyla insanlara yayılan enfeksiyonları ifade etti. Bu virüslerin su kaynaklı salgınlara neden olabileceğini belirtti ve toplumu bu tür tehditlere karşı hazırlıklı olmaları gerektiği konusunda uyardı.

Pandemi Gerçeği ve Hazırlık Çağrısı

Doktorun vurguladığı gibi, pandemilerin yaşamın bir parçası olduğunu kabul etmek ve buna göre hazırlıklı olmak önemlidir. ABD ve Avustralya'da yaşanan son grip vakaları da pandemi tehdidinin hala devam ettiğini gösteriyor. Bu nedenle, toplumların bu tür salgınlara karşı sürekli hazırlıklı olması gerekmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.