International SOS'un interaktif haritası, seyahat edenleri hedef alan güvenlik ve sağlık risklerini vurguluyor. Türkiye'nin orta düzeyde güvenlik sağladığı belirtilirken, Libya ve Suriye gibi ülkeler aşırı risk taşıyor. Önümüzdeki dönemde jeopolitik gerginliklerin ticari operasyonları nasıl etkileyebileceği endişe verici.
International SOS'un yıllık interaktif haritası, seyahat edenlerin karşılaşabileceği güvenlik tehditlerini vurgulayarak dikkat çekiyor. Harita, siyasi şiddet, sosyal huzursuzluk, şiddet ve küçük suçlar gibi faktörlere dayanarak, bu yıl gezginlerin güvenlik risklerinin en yüksek olduğu yerleri belirliyor.
TÜRKİYE ORTA DERECEDE GÜVENLİ
Grönland, Finlandiya, Norveç, İzlanda ve Lüksemburg gibi ülkeler, düşük güvenlik tehditlerine sahip oldukları için ziyaret edilecek en güvenli yerler arasında yer alıyorlar. Türkiye ise orta derecede güvenlik seviyesine sahip ülkeler arasında bulunuyor.
AŞIRI GÜVENLİK RİSKİ TAŞIYAN ÜLKELER
Buna karşılık, Libya, Güney Sudan, Suriye, Ukrayna ve Irak gibi ülkeler, aşırı güvenlik riski taşıyan yerler olarak öne çıkıyor ve ziyaret edilmesi en tehlikeli olanlar arasında yer alıyorlar.
International SOS, yeni ve gelişen çatışmaların, özellikle Gazze, Lübnan, Rusya ve Afrika'nın Sahel bölgesinde, bu ülkeler için güvenlik riskini artırdığına dikkat çekiyor.
TÜRKİYE SAĞLIK AÇISINDAN BAŞARILI
Sağlık açısından, Nijer, Sudan, Libya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Somali ve Sierra Leone gibi Afrika ülkeleri, tıbbi sorunlara yakalanma riskinin en yüksek olduğu yerler olarak öne çıkıyorlar. Türkiye ise sağlık açısından güvenli ülkeler arasında yer alıyor.
International SOS'un küresel güvenlik direktörü Sally Llewellyn, önümüzdeki yılın, jeopolitik gerilimlerin ve huzursuzlukların ticari operasyonları etkilemesinin beklendiğini belirtiyor.