Dünya üzerindeki en tehlikeli ülkeler belirlendi: Türkiye hangi sırada yer alıyor?

International SOS'un interaktif haritası, seyahat edenleri güvenlik ve sağlık riskleri konusunda uyarıyor. Türkiye, orta düzeyde güvenlik sunarken, Libya ve Suriye gibi ülkeler aşırı risk taşıyor. İlerleyen yıllarda jeopolitik gerginlikler ticari operasyonları etkileyebilir.

International SOS'un interaktif haritası, seyahat edenleri hedef alan güvenlik ve sağlık risklerini vurguluyor. Türkiye'nin orta düzeyde güvenlik sağladığı belirtilirken, Libya ve Suriye gibi ülkeler aşırı risk taşıyor. Önümüzdeki dönemde jeopolitik gerginliklerin ticari operasyonları nasıl etkileyebileceği endişe verici.

International SOS'un yıllık interaktif haritası, seyahat edenlerin karşılaşabileceği güvenlik tehditlerini vurgulayarak dikkat çekiyor. Harita, siyasi şiddet, sosyal huzursuzluk, şiddet ve küçük suçlar gibi faktörlere dayanarak, bu yıl gezginlerin güvenlik risklerinin en yüksek olduğu yerleri belirliyor.

TÜRKİYE ORTA DERECEDE GÜVENLİ


Grönland, Finlandiya, Norveç, İzlanda ve Lüksemburg gibi ülkeler, düşük güvenlik tehditlerine sahip oldukları için ziyaret edilecek en güvenli yerler arasında yer alıyorlar. Türkiye ise orta derecede güvenlik seviyesine sahip ülkeler arasında bulunuyor.

AŞIRI GÜVENLİK RİSKİ TAŞIYAN ÜLKELER


Buna karşılık, Libya, Güney Sudan, Suriye, Ukrayna ve Irak gibi ülkeler, aşırı güvenlik riski taşıyan yerler olarak öne çıkıyor ve ziyaret edilmesi en tehlikeli olanlar arasında yer alıyorlar.

International SOS, yeni ve gelişen çatışmaların, özellikle Gazze, Lübnan, Rusya ve Afrika'nın Sahel bölgesinde, bu ülkeler için güvenlik riskini artırdığına dikkat çekiyor.

TÜRKİYE SAĞLIK AÇISINDAN BAŞARILI


Sağlık açısından, Nijer, Sudan, Libya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Somali ve Sierra Leone gibi Afrika ülkeleri, tıbbi sorunlara yakalanma riskinin en yüksek olduğu yerler olarak öne çıkıyorlar. Türkiye ise sağlık açısından güvenli ülkeler arasında yer alıyor.

International SOS'un küresel güvenlik direktörü Sally Llewellyn, önümüzdeki yılın, jeopolitik gerilimlerin ve huzursuzlukların ticari operasyonları etkilemesinin beklendiğini belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İspanya, İsrail'e Silah Taşıdığı İddia Edilen Gemilere Sert Tepki Gösteriyor
Arap Birliği Zirvesi: İsrail'in Gazze Saldırıları Kınandı, Bölgesel Sorunlara Odaklanıldı
Sanal ilişki ona gelir kapısı oldu: Sharna Beckman 10 dakikada 30 bin TL kazanıyor
Trump'ın 'sus payı' davasında çapraz sorgu yapıldı: Ses kaydı dinletildi
İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti