Dünyaca bilinen şirket binlerce çalışanını işten çıkardı!

Dünya çapında ünlü bir şirket, binlerce çalışanın işine son verdi. Avrupa ofislerinde istihdamla ilgili yeni bir karar alarak, tüm ofis görevlerinin üçte birini azaltacak.

Dünyaca ünlü bir şirket, herkesi şaşırtan bir adım atmış bulundu. İstihdamda azalma kararı alan şirket, binlerce çalışanın işine son verecek. İşte detaylar...

3 BİNDEN FAZLA ÇALIŞANIN İŞİNE SON VERECEK!

Unilever, Avrupa'daki ofis çalışanlarının sayısını azaltma kararı aldı. Şirket, 2025 yılının sonuna kadar Avrupa'daki tüm ofis görevlerinin üçte birini azaltmayı planlıyor. İşten çıkarmalar, Unilever'in Mart ayında duyurduğu ve küresel çapta 7.500 pozisyonun azaltılmasını hedefleyen "verimlilik programı" kapsamında gerçekleştiriliyor.

Dünyaca ünlü bir şirketin Avrupa'daki mevcut çalışan sayısı yaklaşık 11.000 civarında bulunuyor. Financial Times'ın aktardığı habere göre, şirketin üst düzey yöneticileri, Çarşamba günü yaptıkları açıklamada, 2025 yılının sonuna kadar Avrupa'da yaklaşık 3.200 pozisyonun kapatılacağını duyurdular. Bu karar, şirketin küresel olarak uyguladığı verimlilik stratejisinin bir parçası olarak kabul ediliyor ve iş gücü planlaması alanında önemli değişiklikleri beraberinde getirecek gibi görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.