Dünyaca erkek giyim markasında iflas bayrağı

Küresel bir ekonomik kriz, tüm dünyada devam ediyor. Çok sayıda şirket iflas eğişine geldiği şu günlerde dünyaca ünlü erkek giyim markası iflas başvurusu yaptı.

Koronavirüs salgınıyla başlayan dünya genelindeki ekonomik kriz, her sektör için durumu daha zor hale getiriyor. Her geçen gün sayıları artan iflas haberlerinde Ukrayna-Rusya savaşıyla birlikte, şirket iflasları da zirveye çıktı.  Şu anda İsrail-Filistin savaşı piyasalarda karışıklığa neden olurken, dünya devlerini zor durumda bırakan bir ekonomik kriz sürüyor.

Artı49’da yer alan habere göre, ünlü bir pantolon markası ve bir erkek giyim markası olan Wormland’ın 12 Ocak tarihinde iflas başvurusunda bulunduğu bildirildi.

Mağaza, yüksek enflasyon, müşterilerin satın alma gücündeki düşüş, artan kira, enerji, lojistik ve personel maliyetlerini iflas başvurusu yapma sebebi olarak gösterdi. 2023 senesinde satışlar bir önceki yıla göre artmasına rağmen, mağaza bu artan maliyetleri karşılayamadı.

Wormland, Almanya’da Berlin, Bochum, Bremen, Dortmund, Frankfurt am Main, Hamburg, Hannover, Münih, Nürnberg ve Oberhausen olmak üzere toplamda on iki şubeye sahiptir. Şirketin bu şubelerinde çalışan 400 kişinin maaşları, iflas süreci süresince Federal İş Kurumu tarafınca sağlanacak iflas ödeneği ile karşılanacak. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi
Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
Ev alacaklara haber: Konut fiyatlarının düştüğü bölgeler açıklandı
Otomobil devi, kepenk indiriyor! İflas başvurusuyla birlikte çok sayıda kişi işsiz kalabilir!
Yatırımcılar uyarıda bulunuyor! Piyasalarda beklenmedik değişimler olabilir