Dünyaca tanınan otomobil modeli yerli üretime geçti! Artık Türk markası altında yollarda olacak!

Sabah gazetesi yazarı Ufuk Sandık, Türkiye'de en çok tercih edilen SUV modellerinden biri olan Dacia Duster'ın artık yerli olarak üretileceğini açıkladı. Bursa'daki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nda üretimi başlanan Duster, Türkiye'de artık Renault markasıyla satışa sunulacak.

Sabah gazetesi yazarı Ufuk Sandık, Türkiye'de en çok tercih edilen SUV modellerinden biri olan Dacia Duster'ın artık yerli olarak üretileceğini açıkladı. Bursa'daki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nda üretimi başlanan Duster, Türkiye'de artık Renault markasıyla satışa sunulacak. Sandık, bu gelişmenin Renault'nun Türkiye'ye yönelik 400 milyon euroluk yatırımının ilk adımını oluşturduğunu vurguladı.

DUSTER, YERLİ ÜRETİMLE YENİ BİR DÖNEME BAŞLIYOR

Türkiye'de geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Dacia Duster, 2023'te 24 bin adet, 2024'ün ilk yarısında ise 11 bin 633 adet satarak büyük bir başarı elde etti. Artık Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nda üretilecek olan Duster, Türkiye'de Renault markası altında yoluna devam edecek. Bu hamle, Renault'nun "Uluslararası Oyun Planı 2027" stratejisinin bir parçası olarak hayata geçiriliyor.

400 MİLYON EUROLUK DEV YATIRIM

Renault'nun Türkiye'ye yapacağı 400 milyon euro tutarındaki yatırımın ilk ve en önemli adımı olan Renault Duster, artık Türkiye'de üretilerek yerli üretim sürecine dahil edildi. Mais Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, bu durumu şu sözlerle ifade etti: "Renault Duster’a ‘Türkiye’nin Duster’ı’ dedik. Türkiye’de üretilecek olan, Oyak ve Renault ortaklığıyla Türkiye’ye yapılacak 400 milyon euroluk yatırımın ilk ve en önemli adımı olan Yeni Renault Duster; bu sıfatı sonuna kadar hak ediyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.