Dünyaca ünlü başekonomistten korkutan tahmin: Türkiye'de o tarih itibariyle devalüasyon yaşanacak

Geçtiğimiz hafta, döviz talebinin artmasıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası çeşitli önlemler aldı, ancak Goldman Sachs'ın eski Başekonomisti Robin Brooks'un seçim sonrası Türk Lirası'nda devalüasyon beklentisi dikkat çekti.

Geçtiğimiz hafta, piyasalarda yoğun döviz talebi nedeniyle döviz bürolarının kapanmasıyla ilgili endişeler artmıştı. Bu duruma karşı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), çeşitli önlemler almış ve gösterge kur ile piyasa kuru arasındaki makasın açılmasını engellemek amacıyla yeni tebliğler yayınlamıştı.

Dünya çapında tanınan banka Goldman Sachs'ın eski Başekonomisti Robin Brooks'un öne çıkan uyarısıyla dikkatler, Türkiye'de seçim sonrası bir devalüasyon riskine çevrilmişti. Brooks'un analizine göre, 1 Nisan 2024'ten itibaren Türk Lirası'nda bir değer kaybı süreci başlayabilir ve bu durum dolar kurunda ciddi artışlara yol açabilir. Ayrıca, Türk Lirası'nın diğer yabancı para birimleri karşısında da değer kaybetmeye devam etmesi bekleniyordu.

Ancak, ekonomi uzmanlarından Atilla Yeşilada, seçim sonrası ekonomik durumda herhangi bir değişiklik öngörmediğini belirtti. Yeşilada, yerel seçimlerin ekonomide belirleyici bir etkiye sahip olmayacağını ve normal ekonomik göstergelerde herhangi bir anormal değişiklik beklenmediğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.