Dünyaca Ünlü Burger Devi İflas Etti!

ABD’nin tanınmış burger zincirlerinden BurgerFi, artan mali baskılar karşısında iflas başvurusu yaptığını açıkladı. Şirket, yükselen borçlar ve düşen satışlar nedeniyle bu kararı almak zorunda kaldı. Detaylar burada...

ABD'nin popüler burger zincirlerinden BurgerFi, iflas başvurusunda bulundu. Şirketin borçlarının 500 milyon doları bulduğu belirtilirken, toplam 162 restoranından biri de sadece birkaç ay önce açılan New York şubesi.

BurgerFi, 2024'te iflas eden son büyük restoran zinciri olarak dikkat çekiyor. Önceki iflas başvuruları yapanlar arasında Red Lobster, Rubio’s, Buca di Beppo, World of Beer, Roti ve Melt Bar & Grill bulunuyor. Şirket, yaz aylarında iflas eden Red Lobster gibi, en kötü performans gösteren şubelerin kiralarını iptal ederek maliyetlerini azaltmayı ve borçlarını hafifletmeyi umuyor.

Rakipleri Shake Shack ve Five Guys ile kıyaslanan BurgerFi, 102 restoranında cheeseburger'larını yaklaşık 11 dolara satıyor. Florida merkezli şirket, geçen ay iflas riskinin yüksek olduğunu belirtmiş ve 14 Ağustos itibarıyla kasasında yalnızca 4.4 milyon dolar bulunduğunu açıklamıştı.

14 Şube Kapatıldı, Zarar 18.4 Milyon Dolar

Geçen yıl 14 şubenin kapandığı BurgerFi, yılın ilk üç ayında sekiz restoran daha kapattı. Şirketin ikinci çeyrekteki zararının ise 18.4 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Şu an ABD'de sadece 102 BurgerFi lokasyonu bulunuyor, Anthony’s Pizza’nın ise 60 restoranı var.

Mali Sorunlar ve Artan Maliyetler

Şirketin internet sitesinde, "Sadece harika burgerler sunmuyoruz. 2011’den bu yana en iyi tedarikçilerden aldığımız taze malzemelerle, lezzet ve kalite konusunda tavizsiz standartlarla bir üst seviyede burgerler sunuyoruz" açıklamasına yer verildi. BurgerFi, satışlardaki düşüşün büyük ölçüde restoran kapanmalarından kaynaklandığını ve artan gıda ile iş gücü maliyetlerinin finansal sıkıntıları derinleştirdiğini belirtti. Şirket, Mayıs ayında nakit sıkıntısı nedeniyle "stratejik alternatifler" üzerinde düşündüğünü açıklamışt.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.