Dünyaca ünlü otobüs firması iflas etti: 270 milyon dolara satılmıştı!

Son yıllarda dünya genelinde artan ekonomik kriz, özellikle pandemi sonrasında birçok şirketin iflas etmesine yol açtı. Krizin baskısına direnemeyen firmalar teker teker iflas ederken, bu süreçte Türk şirketleri de olumsuz etkilendi.

Son yıllarda dünya genelinde artan ekonomik kriz, özellikle pandemi sonrasında birçok şirketin iflas etmesine yol açtı. Krizin baskısına direnemeyen firmalar teker teker iflas ederken, bu süreçte Türk şirketleri de olumsuz etkilendi. Şimdi ise dünya çapında tanınan bir otobüs firmasının iflas ettiği haberi geldi.

ABD’Lİ OTOBÜS FİRMASI İFLAS ETTİ

TGRT Haber’in aktardığına göre, ABD'li otobüs şirketi Coach, ekonomik zorluklar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Coach, daha önce özel sermaye şirketi Variant Equity Advisors tarafından 270 milyon dolara satın alınmıştı. Bu şirket, ABD ve Kanada’da Megabus ve diğer banliyö otobüs hatlarını işletiyordu ancak artan maliyetlerle başa çıkmakta zorlandı. İflas başvurusunun ardından, Coach USA'nın varlıklarını satarak borçlarını azaltmayı ve mali yapısını yeniden düzenlemeyi hedeflediği bildirildi. Şirket, bu süreçte faaliyetlerini sürdürebilmek ve borçlarını ödeyebilmek amacıyla varlıklarını satmayı planlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.