Dünyada 5'inci, Türkiye'de 1'inciydi! Bir zamanların vergi rekortmeni iflas etti!

Küresel ekonomik kriz, birçok şirketin iflasına yol açarken, en son bu çemberi kıran isim Hitit Seramik oldu. Dünyanın 5. en büyük seramik üreticisi, TL'nin değer kaybı ve artan faiz oranları nedeniyle konkordato ilan etti. İşte ayrıntılar...

Yüksek enflasyon ve ekonomik zorluklar, birçok firmayı iflas bayrağını çekmeye zorlar iken, Türkiye'nin önde gelen seramik üreticilerinden Hitit Seramik de konkordato ilan eden şirketler arasına katıldı. İstanbul merkezli ve Uşak'ta fabrikası bulunan firma, 800'ün üzerinde çalışana sahip.

3 AY SÜREYLE GEÇICI MÜHLET KARARI

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Hitit Seramik için 3 ay süreyle geçici mühlet kararı aldı. Bu karar, şirketin faaliyetlerini yürüten İbrahim Hizal Holding'i ve yönetim kurulundaki Sevgi Hizal, Beril ve Eylül Nehir Hizal’ı kapsıyor.

KONKORDATO KOMISER HEYETI OLUŞTURULDU

Şirketin mali durumunu incelemek üzere bir konkordato komiser heyeti oluşturuldu. Bu üç kişilik heyet, hazırlayacakları raporla Hitit Seramik’in iflas edip etmeyeceğine dair net bir tablo çizecek.

ŞIRKETTEN AÇIKLAMA: "TEDBIR KARARI ALINMIŞTIR"

Hitit Seramik, 1991 yılından bu yana Türkiye, Avrupa, Asya, Amerika ve Afrika'da 600 çalışanıyla hizmet verdiğini belirterek, "Pandemi sonrası Avrupa Birliği ülkelerinde gümrük vergilerinin artması, nakit sıkışıklıkları ve TL'nin değer kaybı gibi faktörler, kısa vadeli ödemelerde zorluk yaşamamıza neden oldu. Bu sebeplerle, yönetim kurulumuz yeniden yapılandırma süreci başlatma kararı aldı" ifadelerini kullandı.

Hitit Seramik, "Türk markası" kimliğiyle milli bir değer olarak, bu süreçte müşterilerinin, tedarikçilerinin ve iş paydaşlarının haklarını koruma amacını güttüğünü vurguladı. Şirket, tüm ekibiyle birlikte bu süreci kararlılıkla yürütmeye kararlı olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.