Dünyada ilk: Kadının gözünden çıkanlar doktorları bile şok etti

Haber dünyada birçok insanın tedirgin olmasına yol açtı. ABD’li 26 yaşındaki Abby Beckley, 1 hafta boyunca gözündeki kaşıntıyla mücadele ettikten sonra, kaşıntının nedenini öğrenmek için gözünü incelemeye başladı....

Haber dünyada birçok insanın tedirgin olmasına yol açtı. ABD’li 26 yaşındaki Abby Beckley, 1 hafta boyunca gözündeki kaşıntıyla mücadele ettikten sonra, kaşıntının nedenini öğrenmek için gözünü incelemeye başladı. Genç kadın gözünün içinde hareket eden parazit solucanı gördüğünde ise hayatının şokunu yaşadı.

'KADININ GÖZÜNDEN 14 SOLUCAN ÇIKARILDI'

Beckley kendisi uğraşarak paraziti çıkartmaya çalıştı. Ardından kör olma korkusuyla doktor kontrolüne gitti. Doktorlar, Beckley’nin gözünden 2 solucan çıkardı. Kaşıntıları geçmeyen genç kadının başvurduğu üçüncü doktor da gözünden 3 solucan daha çıkarınca Beckley daha kapsamlı bir kontrol için Hastalık Kontrol Merkezi’ne (CDC) gitti .

'İLK KEZ BİR İNSANA BULAŞTIĞINI GÖZLEMLİYORUZ'

Burada yapılan muayeneler ve kontroller neticesinde genç kadının gözünden toplam 14 solucan çıkarıldı. Kadının gözünden çıkan solucanlar üzerinde yapılan araştırmalar neticesinde ortaya ilginç bulgular çıktı. ''Thelazia Gulosa’ türü olduğu açıklanan parazitin bugüne kadar sadece hayvanlarda görüldüğü ve bir insanda ilk kez rastladığı vurgulandı.

CDC’de görevli bir araştırmacı olan Richard Bradbury, “Bu familyaya ait bazı türlerin çok ender de olsa insanlarda görüldüğüne şahit olmuştuk ancak bu türün ilk kez bir insana bulaştığını gözlemliyoruz'' ifadelerini kullanırken “Gözünüzde pek çok küçük solucanın hareket ettiğini hissetmek çok kötü ve psikolojik olarak rahatsız edici bir şey'' diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD Üniversitelerinde Filistin Yanlısı Protestolar Gerginliği Artırıyor
Hamas: Ateşkes ve Esir Takası Görüşmeleri Tamamlandı!
Endonezya Sarsıldı: 6,2 Büyüklüğünde Deprem!
Gazinin Beklenen Onuru: 100 Yaşındaki Jack Milton Mezuniyet Kepini Sonunda Aldı!
Kerem Şalom Sınır Kapısı'na Yapılan Havan Topu Saldırısında İsrailliler Öldü