Adalar, 2. Dünya Savaşı sırasında ABD tarafınca işgal edildi ve 1986'da egemen bir ulus haline gelmeden önce nükleer test alanı olarak kullanıldı.
Marshall Adaları dünya futboluna katılmayı umuyor, hatta yalnız katılmayı değil rekabetçi olmayı da umuyor. Spora girme çabaları, ülkenin teknik direktörü olarak atanan İngiliz Lloyd Owers tarafınca yönetiliyor. BBC'ye bu girişimin nasıl başladığını ve Marshall Adaları'nın dünya çapında iyi bir futbol takımına sahip olması fikrinin ardındaki motivasyonun gerçekte ne olduğunu açıklıyor. Aslında her şey e-postayla başladı, sonra saat farkından dolayı yazışmalar WhatsApp üstünden devam etti. Daha sonra Lloyd Owers'tan bir takım önerisi hazırlaması ve oyunun gerçeğe dönüşmesini nasıl gördüğüne dair kendi felsefesini sunmasının istendiği aşamaya gelindi.
Marshall Adaları kendi futbol takımını kurarak iklim değişikliğinin yükselen deniz seviyeleri gibi tehlikelerine dikkat çekmeyi umuyor. Federasyon, Marshalllı oyuncuların 2024 yazında ilk maçlarında bu formayı giyeceği umuduyla ilk formasını çıkardı.
Marshall Adaları, Batı Pasifik Okyanusu'nda bulunan egemen bir devlettir.
İşte hakkında bazı garip gerçekler:
- Marshall Adaları, 29 atol ve beş yüzey adasından oluşan bir gruptur. Ekvatorun kuzeyinde ve Filipinler'in doğu-güneyinde bulunurlar.
Başkent - Majuro, Marshall Adaları'nın başkentidir ve ülkedeki en büyük nüfuslu yerdir.
Nüfus - Marshall Adaları'nın nüfusu küçüktür ve etnik açıdan çeşitlidir; çoğunlukla Mikronezyalılardan oluşur.
Resmi diller Marshallca ve İngilizcedir.
Bağımsızlık - ülke 1986'da ABD'den ayrıldıktan sonra bağımsız hale geldi. Daha önce ABD tarafınca yönetilen Pasifik Adaları Vakfı'nın bir parçasıydılar.
Ekonomi - Marshall Adaları'nın ekonomisi, özellikle ABD'den gelen dış yardımlara büyük ölçüde bağımlıdır. Balıkçılık ve turizm de ülke ekonomisi açısından önemlidir.
Çevre - Marshall Adaları iklim değişikliğinden kaynaklanan zorluklarla karşı karşıyadır ve deniz seviyesinin yükselmesi onlar için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.