Özellikle son 20 yıldır küresel ısınmaya dikkat çekmek adına pek çok aktiviteye imza atıldı. Fakat bu aktiviteler şimdilik istenilen seviyede sonuçların ortaya çıkmasına zemin hazırlamış değil.
Her yıl binlerce metrekare buzulun eridiğini ve suya dönüştüğünü biliyoruz. Pek çok bilim insanı bu durumun vehametine dikkat çekmek için ellerinden geleni yapıyor. Hatta son dönemde elektrikli otomobillerin yaygınlaşmaya başlamasının temel nedenlerinden birisi de bu diyebiliriz.
Fakat şimdiye kadar alınan tüm bu önlemler dünyanın en büyük buzul dağı olan A68’in yok olmasına engel olamadı.
Antarktika’dan 2017 yılında kopan ve ayrıldığında yaklaşık 6.000 km2’lik bir alanı kaplayan A68 adlı buzul yaklaşık olarak 4 senelik bir sürede yok oldu.
ABD Ulusal Buz Merkezi’nin yaptığı açıklamaya göre, dünyanın en büyük buzulu olan A68 buzulunun parçalanarak eridiği ve artık uydu aracılığıyla izlenmeyecek hale geldiği belirtildi.
Buradan anlamamız gereken şu. Küresel ısınma hala büyük bir tehlike arz ediyor. Eğer bu küresel ısınma devam ederse, insanlık için büyük tehlikeler arz edebilir. Şu anda kara parçası olan pek çok yer sular altında kalabilir. Bu durum özellikle de okyanus kıyısındaki şehirleri tehdit ediyor.