Dünyanın En Garip Yasalara Sahip 10 Ülkesi: Asık Suratlı Olmak Bile Yasak!

Toplum düzenini sağlamak için konulan kurallar, her ülkede farklılık gösterir. Bazı kurallar evrensel iken, bazıları ise duyanları hayrete düşürür. İşte dünyanın farklı köşelerinden, aklınızı başınızdan alacak kadar garip yasaklar:

Dünyanın En Garip Yasakları: Dondurma Yalamak, Takma Diş Takmak ve Somurtmak Yasak!

Dünyanın her yerinde toplum düzenini sağlamak için çeşitli yasalar uygulanmaktadır. Fakat bazı ülkelerde yürürlükte olan yasaklar duyanları şaşkına çeviriyor. Bu yazıda, sizi şaşırtacak kadar garip olan 10 yasaktan bahsedeceğiz:

1. Çin: Boğulmakta Olan Birine Müdahale Etmek Yasak

Çin'de boğulan birini kurtarmaya çalışmak, "kadere müdahale" olarak kabul edildiği için yasaktır. Bu garip yasanın sebebi, boğulma olayının kişinin kaderinde olduğuna dair inançtır. Yasaya uyanlar para cezasına çarptırılabilirken, müdahale edip boğulmakta olan bir canı kurtaranlar da ceza alabiliyorlar.

2. Birleşik Krallık: Sokakta Halı Silkelemek Yasak

Birleşik Krallık'ta sokakta halı silkelemek ve çırpmak yasaktır. Bu yasa, 1857 yılından beri yürürlüktedir ve komşuların toz ve kirden rahatsız olmaması için konulmuştur. Ancak sabah saat 8'den önce bir paspası silkeleyebilirsiniz.

3. İsviçre: Havlayan Köpeği Azarlamak Yasak

İsviçre, hayvan haklarına son derece önem veren ülkelerden biridir. Ülkede havlayan bir köpeği dahi azarlamak yasa dışıdır. Bu duyarlılık, ülkenin hayvan refahı mevzusundaki kararlılığını ve duyarlılığını yansıtır.

4. Fransa: Ketçap Tüketimi Sınırlandırıldı

Fransa'da okul kafeteryalarında ketçap tüketimi sınırlandırıldı. Öğrenciler ketçabı yalnız haftada bir kez, patates kızartmasıyla birlikte tüketebiliyor. Bu yasanın sebebi ise Fransız mutfağının korunması ve öğrencilerin sağlıklı beslenmesi.

5. Singapur: Sakız Çiğnemek Yasak

Singapur, "temiz ve yeşil" bir kent imajını korumak adına çeşitli katı kurallar benimsemiştir. Bu kurallardan biri de sakız çiğnemeyi tamamen yasaklamaktır. Ülke, yerlere atılan sakızların temizliğiyle başa çıkamadığı için bu radikal kararı almıştır. Ayrıca, çöp atmak ve duvarlara yazı yazmak da yasaklanmıştır.

6. İtalya-Milano: Somurtmak Yasak

Milano'da, kamusal alanda somurtmak yasaktır. Bu eski yasa, şehirdeki sosyal etkileşimi ve neşeyi teşvik etmek amacıyla uygulanmaktadır. Ancak, hastane çalışanları ve cenazesi olanlar gibi özel durumlar bu kuralın haricinde tutulmaktadır.

7. ABD-Vermont: Takma Diş Sahibi Olmak İçin Kocaya İzin Gerekli

Vermont'ta kadınların takma diş sahibi olabilmeleri için kocalarından yazılı onay belgesi almaları gerekmektedir. Bu garip yasa, 1875 yılından beri yürürlüktedir ve günümüzde hala uygulanmaktadır.

8. Yunanistan: Antik Kalıntılarda Topuklu Ayakkabı Yasak

Yunanistan'ın tarihi bölgelerinde topuklu ayakkabı giymek yasak. Bu yasa, Dünyanın birçok müzesinde geçerli olan bu yasa, Yunanistan'ın antik kalıntılarına zarar vermemek için bu bölgelerde de titizlikle uygulanıyor.

9. Rusya: Kirli Araç Kullanmak Cezaya Çarptırılır

Rusya'da, kirli bir otomobil kullanmanın cezası bulunmaktadır. Ülke, temizlik mevzusunda oldukça duyarlı olduğundan, düzenli olarak temizlenmeyen araçların kullanımına karşı ciddi önlemler almaktadır.

10. Avustralya: Tavşan Beslemek Yasak

Avustralya'da tavşan beslemek yasaktır. Avustralya'nın bazı bölgelerinde istilacı bir tür olarak kabul edilen tavşanlar, özellikle Queensland ve çevre bölgelerinde bulunurlar. Bu yasak, ülkenin yerli ekosistemini korumak ve istilacı türlerin yayılmasını engellemek amaçlanmaktadır.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.