Dünyanın en güçlü orduları açıklandı! Bakın Türkiye kaçıncı sırada

ABD merkezli Global Fire Power, "Dünyanın En Güçlü Orduları 2024" listesini yayınladı. Türkiye, NATO üyeliği ve askeri kapasitesindeki artışla birlikte geçen yıla göre üç basamak yükseldi. İşte Türkiye'nin sırası...

ABD merkezli Global Fire Power, her yıl olduğu gibi bu yıl da "Dünyanın En Güçlü Orduları 2024" listesini yayınladı. Ülkelerin askeri gücünü bir dizi faktöre dayanarak sıralayan liste, Türkiye'nin dikkat çekici bir yükseliş sergilediğini gözler önüne serdi.

TÜRKİYE'NİN ASKERİ KAPASİTESİ

Türkiye'nin sahip olduğu askeri kapasite, bölgesel ve uluslararası arenada giderek daha fazla dikkat çekiyor. Ülkenin askeri gücü, hareket kabiliyeti ve sahada uzun süre kalabilme yeteneği gibi faktörler de göz önüne alındığında, Türk ordusunun bu yükselişi pek de şaşırtıcı değil.

NATO ÜYESİ TÜRKİYE'NİN YÜKSELİŞTE

Listeye göre, Türkiye'nin ordusu 2023 yılında 11. sırada yer alırken, 2024'te 8. sıraya yükseldi. Bu yükselişte, ülkenin NATO üyeliği ve sahip olduğu çok sayıda askeri nitelikli uçağın etkisi büyük oldu. Ayrıca, Türkiye'nin ABD'nin nükleer silahlarına ev sahipliği yapması da dikkat çeken bir faktör olarak öne çıktı.

Önümüzdeki yıllarda da devam edebilir. Ülke, savunma sanayisine yapılan yatırımlar ve teknolojik ilerlemeler ile birlikte askeri kapasitesini daha da güçlendirmeye devam ediyor.

Türkiye'nin ordusunun 8. sıraya yükselmesi, ülkenin askeri alandaki iddiasını güçlendirdiğini gösteriyor. Bölgesel ve uluslararası düzeydeki güvenlik meselelerine daha aktif bir şekilde katılan Türkiye, ordusunu sürekli olarak modernize ederek, etkisini artırmaya devam edecek gibi görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Nihal ve Bahar Candan Soruşturmasında Yeni Gelişme Yaşandı! İtiraf Geldi!
Bursa Merkezli Suç Örgütü Operasyonunda 21 Tutuklama
Bu uyarıya dikkat: Çöl tozunun ikinci atağı geliyor!
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Sınırları Aşan Operasyonlarında 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
ÖGG sınav neticeleri ne zaman açıklanacak?