Dünyanın en ince altını yalnızca iki atom kalınlığında

 Leeds Üniversitesi’ndeki bilim insanları, yalnızca iki atom kalınlığında olan dünyanın en ince altını ürettikten sonra kullanım alanının tahmin

 Leeds Üniversitesi’ndeki bilim insanları, yalnızca iki atom kalınlığında olan dünyanın en ince altını ürettikten sonra kullanım alanının tahmin edilenden daha yüksek olduğu kanaatine vardılar. İşte haberimizin detayları.

Dünyanın en ince altını elektronik sektöründe kullanılacak. Kalınlığı yalnızca 0,47 nanometre olan altın, çok fazla ince olması nedeniyle iki boyutlu olarak adlandırılıyor. Bundan kısa bir süre önce de benzer çalışmalar yapılmış olsa bile yine de bundan daha incesi henüz üretilemedi.

Bilim insanları genellikle bir buluş yaptıktan sonra o buluşlarını hangi alanlarda kullanılacağını belirlemeye çalışıyor. Uzun uğraşlar sonucu üretilen bu altın türü iş piyasasının ve sanayi sektörünün hizmetine verilecek.

Altının dünyanın en iyi iletkeni olmasından dolayı bilim insanları bunu daha çok elektronik bazı sistemlerde kullanmak istiyor. Örneğin su arıtma sistemleri ve yapay enzimler bu iş için ideal görünüyor. Altın gibi değerli materyallerle yapılan çalışmalar için bu sonuçlar önemli bir mihenk taşı oldu.

Samsung Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 10 Plus ön inceleme

Konuyla ilgili konuşan bilim insanları, altının materyal uzmanlarının iki boyutlu materyaller üretmesini ve geliştirmesi mümkün kılan bir yöntem geliştirdiklerini ifade etti. Tüm bunlar göz önüne alındığında, yakında diğer materyallerin de elektronik iletkenliği için kullanılabileceğini söyleyebiliriz. Peki sizce de bu yeni buluş nerelerde kullanılabilir? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

TikTok ve ByteDance ABD'deki Yasa İçin Hukuki Mücadeleye Başlıyor
Tıbbi teşhis alanında devrim yaratan yapay zeka: Med Gemini nedir?
Meta soruşturması tamamlandı: Toplam ceza 898 milyon lira!
Çin'in Chang'e-6 Misyonu: Ay'ın Karanlık Yüzüne İniş Yaptı!
Rusya ve Çin, Uzayda İş Birliğiyle Nükleer Güçle Çalışan Ay İstasyonu İçin Adım Atıyor